През изминалата година компанията за хай-енд снимачна техника RED пусна Hydrogen One - първият по рода си смартфон с холограмен екран.

Дали холограмата на телефона работи достатъчно добре и дали цената му от 1300 долара е оправдана, са въпроси, на които всеки може да си отговори сам, ако зачете мнения в интернет. Накратко - не, не са. 

Red Hydrogen One, холограмният екран и черната магия

Първият телефон с холограмен дисплей

Red Hydrogen One е като "черна магия"

Въпреки че телефонът бе посрещнат със смесени емоции, RED не са се отказали от него и наскоро обявиха, че готвят 3D камера, която да се свързва с телефона. 

Камерата ще се казва Lithium и ще може да заснема и показва 3D видео кадри в реално време, които ще могат да се виждат без специални 3D очила.

Снимка 398282

Източник: Facebook / RED

Идеята е, че Hydrogen One ще се използва като монитор и средство за управление на Lithium.

Камерата е продукт на партньорство между RED и Lucid - компания, известна най-вече с 360-градусовата си VR камера LucidCam.

Lithium ще може да снима в 8К резолюция и е оборудван с висококачествени лещи за оптично приближаване.  

Въпреки че моделът наистина изглежда интересен, не можем да си представим как би се вписал в живота на средностатистическия човек.

Сигурни сме, че цената на камерата далеч няма да е достъпна, а теглото й от близо 3 килограма (без батерия) означава, че едва ли ще е удобна за непрофесионална употреба.