RED digital cinema e една от първите големи марки цифрови кинокамери, позната на всички любители и професионалисти с космическите си цени, но и съответстващото на тях качество.

JOBY SeaPal и всичко за калъфът, с който можем да превърнем смартфон в екшън камера

Как да превърнем смартфон в екшън камера

Заслужава ли си

Днес Nikon Corporation обяви споразумението си за придобиване на RED, превръщайки последната в свое дъщерно дружество.

RED е основана през 2005 г. и беше отговор на това, че телевизионните и филмовите камери бяха хванати между чука и наковалнята: работните процеси за цифрово производство ставаха все по-популярни, но другите цифрови видеокамери на пазара просто не осигуряваха нужното качество.

Снимка 656521

Източник: Facebook / Michael Su

Целта на компанията беше да създаде 4K камера за цифрово кино, която да е едновременно иновативна и сравнително достъпна - огромен скок над преобладаващия 2K стандарт по това време.

Компанията RED се зае да разработи сензор, който да отговаря на високото качество на DSLR фотоапаратите.

Физическият размер на този сензор беше сравним с аналоговия филм, преодолявайки празнината между цифровото и традиционното филмово производство.

Снимка 656522

Източник: iStock

Първата RED One камера бе първата действително използваема цифрова видеокамера, която снима в необработени видео формати, давайки много повече свобода на действие за процеса на редактиране.

Оттогава досега камерите на компанията се превърнаха в основен продукт във филмовата индустрия.

Те са използвани за заснемане на повече от 25% от 100-те най-касови филма, заснети на цифрово видео в САЩ до 2016 г., пише TechCrunch.

Vivo X100 Pro идва с безупречна камера от Zeiss и Sony

Vivo X100 Pro идва с безупречна камера от Zeiss и Sony

Един от най-добрите модели с Android

Придобиването на марката фотоапарати от Nikon е монументален и стратегически ход за японския производител, чиято недвусмислена цел е да позиционира компанията на снимачната площадка занапред.