Apple планира да пусне юбилейна, но по-скъпа версия на своя нов iPhone.

Тази година компанията празнува 10 години от премиерата на първия iPhone и смята да отбележи важната годишнина по специален начин.

Вече се заговори, че американците ще ни изненадат с три нови модела в серията - два от тях ще са ъпдейти на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, а третият ще е юбилеен.

Цената му обаче ще бъде по-висока и може дори да надхвърли 1000 долара. Това се твърди в нова публикация на Fast Company, която е базирана на информация от запознати с плановете на Аpple източници, предава Mobile Bulgaria.

Очаква се устройството, което може да се появи на пазара като iPhone 8 или iPhone X, да предложи 5,8-инчов OLED дисплей, който ще изпълни почти цялата му предна част.

OLED панелите не са евтини, а според информацията единствено Samsung покрива стриктните изисквания на Apple и компанията е запазила целия наличен капацитет от такива компоненти, което ще се отрази на по-малките производители на телефони.

Паметите също не са евтини и затова цената на юбилейното издание ще е висока - това не е изненадващо, защото в момента максималната конфигурация на iPhone 7 Plus се продава за 969 долара.

В допълнение устройството ще включва повече технологии и се очаква да се раздели с хардуерния централен бутон, който ще бъде вграден в дисплея. Освен това не е изключено и страничните бутони да бъдат заменени със сензорни.

Изданието потвърждава, че iPhone 8 ще има двойна основна камера и стоманена рамка със стъклен заден панел. Би трябвало да видим батерия с много по-голям капацитет в сравнение със сегашните телефони на Apple и нова 3D сензорна технология, за чиято функция засега няма много детайли.

Предполага се, че тя може да е свързана с разпознаване на лицето на потребителя или дори да се ползва по някакъв начин за подобряване на снимките от камерата. Не е изключено и да има връзка с технологиите за добавена реалност.

Другата информация разкрива, че Apple ще продължи да ползва модеми от Qualcomm и Intel, a премиерата на новите устройства ще бъде през есента./dir.bg