Има поне 237 причини за желанието на хората да правят секс. Това сочат резултатите от изследване, проведено от психолози от Университета на Тексас.

По думите на ръководителите на допитването Синди Местън и Дейвид Бас, едновременно с очевидните причини като "за да имаме деца", "за удоволствие", "за премахване на напрежението" участниците привеждат и доста неочаквани аргументи: "да се приближим до Бога" или "да изгорим повече калории".

Не всички отговори правят чест на техните "автори", отбелязват изследователите, цитирани от изданието Archives of Sexual Behavior. Някои хора признават, че желанието за сексуална близост е породено от стремежа "да отмъстят на партньора, който им е изневерил" или "защото са били пияни". Друга крайност са алтруистични отговори като "исках на нея да й бъде добре".

Има и такива, които "искат да направят услуга", " да се стоплят", "да сменят темата на разговора" или "поспорихме, дали мога да го възбудя".

Но може би най-неочаквана обосновка е "исках да спре да ме боли главата".
Дали хората искат да правят секс или не зависи от различни обстоятелства: пол, физическа привлекателност, възбудимост, социален статус, външно въздействие и т.н.

"Сексуалната мотивация очевидно е доста чудновата и своеобразна, и надминава очакванията на много учени", обобщават изследователите.

Кои са вашите причини? Дайте своя коментар в секцията по-долу!

здраве.bg