Както се променя времето през различните сезони, така се променя и желанието за секс. Оказва се, че сексуалният пик за господата настъпва през август.

Палавата вълна ги държи и през есента, когато са настроени са още победи в леглото. С жените и желанието им за секс нещата са по-различни. Те са най-сексуални през пролетта и по-точно през април и май.

До този извод се стигна, след проучване, направено от норвежки учени. Те обаче останали доста учудени от резултата, защото досега се е смятало, че сексуалният пик при мъжете и жените съвпада. Явно сме устроени устроени по различен начин и в това отношение.

Което може да е и за добро, защото се получава баланс в интимните отношения. Обяснението на учените за разминаването между половете е, че при дамите сексуалното влечение се определя и от количеството слънчева светлина.

"Жените следват слънцето, когато става дума за секс, докато при мъжете то не оказва такова влияние. Но и при двата пола загубата на сексуална енергия е най-силна през декември", обясняват те.