Британецът Крисчън Бейл спечели "Златен глобус" за най-добър поддържащ актьор за ролята му във филма "Боецът", а американската актриса Анет Бенинг спечели наградата за най-добра главна актриса в комедия или мюзикъл за ролята й във филма "Децата са наред".

36-годишният Бейл се пошегува, че не е наистина сигурен кои точно са организаторите на наградите "Златен глобус" - Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, "но разбира колко мъдри и проницателни са тези хора". Победата на Бейл тази вечер му дава значителна преднина за спечелването на "Оскар" следващия месец. Във филма "Боецът" на режисьора Дейвид О. Ръсел, Бейл играе ролята на Дики, брат на боксьора Мики Уорд.Крисчън Бейл е известен с участието си в други популярни филми като "Американски психар", "Батман" и "Черният рицар".

"Карлос", биографията на прочутия терорист от френския режисьор Оливие Асая, получи отличието за най-добър телевизионен минисериал по време на започналата 68 церемония за отличията на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд.

Кейти Сейгъл спечели наградата за най-добра актриса в телевизионен сериал заради ролята й в "Синове на анархията". Американецът Крис Колфър спечели награда за най-добър поддържащ актьор в сериал заради ролята му във "Веселие". Наградите се връчват за постижения в областта на киното и телевизията. Смятани са за втори по важност след наградите "Оскар". Церемонията за наградите "Златен глобус" се провежда в Бевърли хилс. /БГНЕС