Първо попаднахме на снимка на ето тази торта в Instagram:
И след това беше неизбежно да се заровим в профила на Лори А. Стърн, която приготвя най-различни храни с ядливи цветя.
За разлика от много други кулинари, които единствено декорират завършените си ястия с цветовете, Лори ги използва пълноправно във всичко, което приготвя.
Затова може да видим ризото, пролетни рулца, кишове, сосове, кюфтенца, салати и какво ли не, в чийто състав влизат невени, латинки, пореч, теменужки, слънчоглед, лайка, здравец и каквито други ароматни и ядливи растения се сетите.
Сладкишите, разбира се, са гвоздеят в менютата на Лори, която подробно е описала на сайта си какво може да приготви за вас. Сватбената торта от първата снимка е едно от тези неща.
Предимството на Лори Стърн е, че живее в Монтесито, Калифорния и разполага със собствена градина. А предвид климата на мястото ни е ясно, че тя може да отглежда цветята си почти целогодишно.