Лесно е да се възхищаваме (и малко да завиждаме) на успешните бизнесмени и лидери, които могат да се похвалят не само с богатство, но и с постоянно развитие. Какво обаче стои зад успеха им? Много от тях споделят един и същи трик за продуктивността си - ставане в четири часа сутринта.

Тим Кук

Източник: GettyImages

Тим Кук

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук твърди, че по това време се чувства най-работоспособен. Призори всички още спят, къщата е тиха, няма кой да ни изпрати мейл или съобщение, на които да трябва да отговорим - така можем да работим най-необезпокоявани.

Ричард Брансън

Източник: Getty Images

Ричард Брансън

По това време на деня се събуждат още бившият президент на Starbucks за Европа, Азия и Африка - Мишел Гас, и изпълнителният директор на Virgin America Дейвид Къш. Към пет сутринта става и самият Ричард Брансън, който обаче отделя първите часове на деня на физически занимания и време със семейството. "Това ме настройва чудесно за следващите бизнес часове", казва предприемачът-милиардер.

Снимка 274197

Източник: iStock

За да последваме примера им обаче, трябва и да си легнем по-рано. Това означава да жертваме часове от социалния си живот, но жертвата би трябвало да ни се отплати.

Други трикове, които ще ни помогнат да сме по-продуктивни, са редовната физическа активност след ставане, медитацията, здравословната закуска и стриктен план със задачи за деня.