Въпреки че е лято и в момента гледаме предимно към много близкия изток на Черноморието или пък към съседна лазурна Гърция, е добре да започнем да планираме по-далечните си пътувания за зимата отсега.

Не съществува универсална формула за намиране на евтини самолетни билети, но пък приятелите ни от Expedia и Cheapair.com са съставили списък с неофициални правила.

Няма значение кога купуваме

Датата на купуване е почти без значение, казват експертите. Въпреки това изглежда има тренд някои западни авиолинии да пускат неголеми намаления във вторник и неделя.

Датата на заминаване

Датата на полета е от по-определящо значение за цената от датата на покупката. Според Expedia, през 2018 г. вътрешните полети ще са най-евтини, ако излитат в четвъртък или петък, което, ако трябва да сме честни, е противно на очакванията ни.

Снимка 366868

Източник: iStock

CheapAir.com пък смятат, че вторник и сряда са по-подходящи и за тези дни ще намерим добри оферти по-често.

Събота и неделя пък са определени и от двете компании като най-скъпи дни за летене.

Зависи от сезона

Ето няколко доста полезни правила относно времето, в което е добре да направим резервацията си, спрямо съответния сезон.

Ако ще летим през зимата, е добре да направим резервацията си средно 62 дни преди датата, на която искаме да летим.

Снимка 366867

Източник: iStock

За полети през летните месеци пък ще намерим най-евтини билети около 47 дни преди датата на заминаване.

За полети през есента - 69 дни по-рано; а през пролетта - поне 90 дни преди заминаване.

VPN "хакът"

Снимка 366866

Източник: iStock

В интернет съществуват най-различни услуги за промяна на VPN адреса ни. Променяйки този адрес, можем да "излъжем" сайтовете за самолетни билети, че живеем в друга държава (добре е да избираме по-бедни такива), тъй като цените на билетите в един и същи сайт могат да се различават драстично в зависимост от локацията ни.