Политиката не е място, където хуморът е на уважение (макар че милата родна картинка може да се опита да ни убеди в обратното). В Дания обаче, където парламентарните избори предстоят на 5 юни, един политик решава да подходи нетрадиционно с предизборната си кампания. Той пуска свой рекламен клип в най-големия сайт за споделяне на порно съдържание в света PornHub.

Снимка 423243

Източник: Facebook/Joachim-B-Olsen

Йоаким Б. Олсен, член на партията Либерален алианс и бивш състезател по тласкане на гюле, е в парламента от 2011 г. Част от предизборната му кампания е в Pornhub, а на слогана й се чете: "Når du er færdig med at gokke, så stem på Jokke" или "Когато приключите с маструбирането, гласувайте за Йоке" (съкратеното от "Йоаким"). Той потвърди хода си в страницата си във Facebook.

Олсен признава, че подходът му е малко нетрадиционен, но пък до момента реакциите на кампанията му са основно позитивни. "Трябва да стигнем до всички и реших, че ще е забавно да пуснем реклама в Pornhub. Половината интернет е порно, а ние трябва да сме там, където са избирателите, включително и в порно сайтовете", коментира с усмивка Йоаким Олсен.