Докато повечето тех гийкове седят и сравняват камерите на новите Google Pixel 2 с тези на iPhone 8 или Samsung Galaxy S8, твърде малко хора си дават сметка за значимостта на слушалките Google Pixel Buds, които компанията обяви вчера заедно с новите смартфони.

Това са първите безжични слушалки, които могат да превеждат човешка реч в реално време на общо 40 езика, без да има почти никакво забавяне между говор и възпроизвеждане на превода.

Макар и други компании да са се опитвали да предложат подобна функция, качеството и бързината на технологията никога не са били на нивото, което Google предлага. Pixel Buds са феномен в комуникацията и тотално променят начина, по който се свързваме със света.

Разбира се, функцията е ексклузивна за Pixel телефоните, но за нас представлява напълно достатъчна причина да се сдобиеш с Google смартфон, ако обичате да пътувате и обикаляте в чуждоезични държави.

Въпреки че цената на слушалките от 159 долара идва малко висока за потребителите в България, то тя определено е разумна спрямо функционалността, която конкуренти в този сегмент могат да предложат.