След фалшивите новини дойде време и на фалшивите профили в социалните мрежи. С тази разлика, че при вторите сами избираме кое и как да филшифицираме.

Lifefaker е първата онлайн услуга, която предлага да закупим пакети снимки и да ги публикуваме като наши собствени. Така се сдобиваме с екзотични ваканции, сладки домашни любимци, секси гаджета и здравословни вечери, които познати и приятели виждат в онлайн фийда ни.

Снимка 354163

Източник: Lifefaker

Вече няма нужда да се стараем да заснемем идеалния кадър и да завиждаме на приятели, които имат по-красив онлайн живот от нашия - Lifefaker ще ни осигури необходимите снимки.

Пакетите варират от "моето идеално тяло" със снимки на идеални коремни мускули, изваяни крака и стегнати задни части, през "вижте какво хапвах за обяд" с красиви кадри на авокадо тост, плодови смутита и котлети от сьомга, до "моето секси гадже" - с ясно какви снимки. Струват едва по 1 долар на месец.

Снимка 354162

Източник: Lifefaker

Британският проект цели не просто да ни осигури снимките, които всеки иска да публикува в Instagram и Facebook , а да хвърли светлина върху факта, че стряскащите 62% от хората се потискат от живота си онлайн в сравнение с този на останалите. Lifefaker е част от кампания за умствено здраве, водена от стартъпа Sanctus.