Първата самостоятелна инициатива на сдружение "Маринела" бе посветена на професионалното развитие на младежи в неравностойно положение. Те имаха уникалната възможност да се срещнат с успели лица от различни професионални сфери.

В продължение на два дни младежите се видяха с HR-ът и автор на книгата "Щом аз мога и ти можеш" Бойко Манев, който акцентира върху тънкостите при изготвяне на автобиография за кандидатстване на работа. Как да се подготвят за предстоящото интервю, за да бъдат уверени в себе си и кои са най-честите грешки, които се допускат в процеса при търсене на работа, тези ценни съвети даде още на младежите Бойко Манев.

Телевизионната водеща Миглена Ангелова плени участниците със своята прямота, ценни житейски съвети, като дори свали обувките си, за да не "стърчи" пред своите слушатели.

Снимка 284702

"Няма друг такъв голям подарък, като този да промениш към добро нечие бъдеще", с тези думи Миглена благодари на сдружението за възможността да бъде част от инициативата. Занятията в първия ден завършиха с "изпитване" на новите знания и срещата със Станимира Ковачева и Зорница Димитрова, представители на голяма телекомуникационна компания.

Вторият ден на професионално развитие младежите се срещнаха с параолимпиеца и трикратен световен шампион Михаил Христов. Чрез личната си вдъхновяваща история той успя да мотивира участниците в инициативата и да провокира много смели въпроси, които намериха своите отговори.

Програмистите Екатерина Михайлова и Александър Тодоров изненадаха учениците с интересна презентация, която представи тяхната професия по различен и достъпен начин. Те предоставиха редица опции, чрез които младежите биха могли да поемат по пътя на програмирането и да бъдат успешни в това начинание.

Снимка 284703