Производителят на секс играчки Lovense признава, че нейните вибратори тайно записват интимните сесии на потребителите. От компанията обявиха, че става въпрос за "малка програмна грешка", след като се появяват оплаквания, че приложението за дистанционно управление на вибратори записва звукови файлове и ги съхранява на телефоните. Проблемът първо излиза наяве в публикация в Reddit, съобщава Independent.

"Приложението Lovens RemoteVibrator изглежда записва, докато вибраторът е включен", пише потребител в Reddit.

"Влязох в медията на телефона, за да го подготвя за фабрично нулиране, и в папката на приложението попаднах на 3gp файл с име" tempSoundPlay.3gp". Файлът представлява пълен аудиозапис от шест минути от последния път, когато използвах приложението, за да контролирам с дистанционното управление вибратора на партньора си", споделя друг потребител.

"Никога не съм искал приложението да записва цели сесии с помощта на вибратора", споделя трети.

Други от потребителите на Reddit също съобщават, че намират подобни аудио файлове, записани на техните устройства. Някои неочаквани записи на секс сесиите им са изпратени на сървърите на Lovense чрез приложението, свързано с Интернет и Bluetooth.

Официалният отговор на компанията в Reddit описва проблема като "незначителна програмна грешка".

"Вашата загриженост е напълно разбираема", споделя представител на компанията. "Но бъдете сигурни, никакви данни не се изпращат на сървърите ни. Този кеш файл просто остава на телефона ви, вместо да се изтрива, след като приключи сесията ви."

Компанията заявява, че грешката засяга само устройства с iOS, а не с Android. В по-късна актуализация на поста си Lovense твърди, че нередността се отнася само за последната версия на приложението.