Тази седмица Apple обяви нов 9.7-инчов iPad модел, който предизвика смесени реакции от феновете на технологиите по света. Докато някои се радват на по-ниската цена и по-бързия процесор, други са на мнение, че таблетът не представлява нищо интересно. Истината, както винаги, най-вероятно е някъде по средата.

В представянето на модела Apple силно акцентира върху намерението си да продава таблета предимно за учебни цели, като обяви скромна отстъпка от 30 долара за всички ученици, учители и училища. Въпреки че намалението действително е минимално, цената на новия iPad е доста примамлива - 330 долара за базовия модел от 32GB.

Снимка 348220

Източник: Apple

Друг атрактивен момент е, че новият таблет идва с A10 процесор, което го прави по-бърз от всички iPhone модели преди последните (iPhone X, iPhone 8 и 8 Plus) и всички iPad устройства, с изключение на iPad Pro.

Apple залага много и на интеграцията на новия си iPad с Apple Pencil - джаджа, която осигурява изключително детайлен контакт с дисплея и улеснява творческото ползване на таблета. Всички учащи получават и намаление от 10 долара от цената на Pencil, която стандартно е 99 долара.

Снимка 348221

Източник: Apple

Тялото не е променено от миналогодишния модел, а дисплеят използва познатата технология.

Въпреки това, повечето тех маниаци са на мнение, че новият iPad не толкова атрактивен, имайки предвид цените и характеристиките на Chromebook на Google. В модела няма и нищо толкова интересно, което миналогодишният iPad да не може предложи, с изключение на интеграцията с Apple Pencil.