Почти две години след като за пръв път се заговори за новото второ поколение на Range Rover Evoque, автомобилът най-накрая дебютира официално. На пръв поглед дизайнът е станал по-агресивен, а най-общо казано моделът все повече прилича на малкото братче на Range Rover Velar.

Размерите на купето са останали почти идентични с тези на първото поколение, но благодарение на новата архитектура, интериорът предлага повече място за пътниците на задните седалки. Багажникът пък е увеличен с 6% и обемът му вече достига 610 литра и максималните 1430 литра при сгънати задни облегалки.

Снимка 391150

Източник: Land Rover

Британците обещават оптимизирано усещане от колата зад волана, тъй като купето е станало с 13% по-устойчиво на усукване, а шумът и вибрациите, достигащи до интериора, също са значително намалени. Според официалната информация, в конструкцията на всеки нов Evoque са вложени цели 33 килограма естествени и рециклирани материали, с което се намаляват вредните влияния върху околната среда.

Снимка 391151

Източник: Land Rover

Колкото до новата платформа, тя поддържа възможност за монтирането на електрически двигател, а в тази връзка производителите от Land Rover са горди да представят първия електрифициран Evoque именно с това поколение на модела.

Автомобилът не е изцяло електрически и приспада към т.нар. сегмент на меките хибриди. Той има 4-цилиндров бензинов двигател с мощност 296 к.с., който е комбиниран с 48-волтов електрически двигател и батерия, която се захранва от кинетична енергия от спирачките в режими на спиране и спускане по наклон. Само на ток автомобилът ще може да се движи до скорост от 17 км/ч, след което се намесва конвенционалният двигател.

Снимка 391152

Източник: Land Rover

Всички версии на новия Evoque ще бъдат оборудвани стандартно със система за задвижване на четирите колела и системата за разпознаване на терена Terrain Response, която подбира специален режим на работа на двигателя и автоматичната скоростна кутия според пътната настилка и условията.

Снимка 391153

Източник: Land Rover

От Land Rover обещават да разкрият технически подробности малко преди официалната премиера на новия Evoque по време на автомобилното изложение в Чикаго през февруари 2019 г.