В света има много малко автомобили, които запазват първоначалния си външен вид през целия си живот.

Всъщност, в момента може да говорим единствено за два такива - Land Rover Defender, който временно не се предлага на пазара, и Mercedes G-Glass.

Именно германският всъдеход, започнал живота си като работен високопроходим джип, а в наши дни познат като луксозен SUV модел с 6-цифрена цена, се сдоби с ново поколение, което... ами, което изглежда точно като предишното.

Дълго очакваната нова генерация на Mercedes G-Class трябва да бъде официално представена по-късно през месеца, но в китайски сайт вече се появиха първите снимки на модела.

Купето продължава да е все така ръбато и правоъгълно напук на всички принципи на аеродинамиката. По всичко личи, че от Mercedes ще експлоатират познатия си от 1979 г. дизайн - докато клиентите го искат, а законите го позволяват.

Снимка 332584

И все пак... външният вид е бил осъвременен с някои дребни щрихи, нови осветителни тела и други дребни детайли и инженерни решения.

Интересен факт е, че Mercedes G-Class е обновяван няколко пъти в последните десетилетия, но от 1990 г. насам това е първият път, в който от Mercedes обявяват изцяло ново поколение. За момента информация за размерите на новия модел няма, но се предполага, че купето няма да е по-голямо от това на предишното поколение W463, като въпреки това интериорът ще е много по-просторен, благодарение на по-интелигентното разпределение на вътрешното пространство.

Снимка 332581

Източник: AutoHome.com.cn

Дребните промени в дизайна ще бъдат окомплектовани с купища нови технологии, които остават скрити от погледа, но ще превърнат познатото ни "кубче" в модерен автомобил, оборудван с последните системи за безопасност и комфорт.

Това, което стои в основата на всяка G-класа - трите заключващи се диференциала, бавните скорости и класическото H-образно шаси - продължават да фигурират и в новия модел, но всички те са били щателно обновени от германците.

Снимка 332580

Източник: AutoHome.com.cn

Така например, Mercedes и заводското тунинг подразделение AMG са работили съвместно по проектирането на изцяло ново окачване, което се грижи едновременно за подобрения комфорт вътре в кабината, но и за по-сигурното и безопасно поведение на G-класата на пътя.

За да оптимизират допълнително представянето на ръбатия джип, от Mercedes са добавили 9-степенна автоматична трансмисия със специален конвертор на въртящия момент. Изцяло променен е и задният мост, оборудването включва 360-градусова камера, 18-инчови джанти и гуми за всякакъв терен, както и много други.

Снимка 332582

Ще има и много нови двигатели, но за да разберем подробности, ще трябва да почакаме до автомобилното изложение в Детройт, което отваря врати на 15 януари.