Родителството си остава голяма отговорност, но не може да се отрече, че на модерните майки и бащи е много по-лесно - заради всички продукти, което преди години не се намираха на пазара.

Вече можем да открием какви ли не аксесоари и уреди, които до известна степен свалят товара от плещите на родителите. Ето няколко примера.

Дишащ матрак

Едно от най-големите ни притеснения е да не би бебето да се обърне по корем през нощта и да се задуши от липса на достатъчно въздух. За да спим и ние спокойно, решението е дишащият матрак Newton Baby. Създателят му също е минал по трудния път на отглеждане на дете, решавайки да намали грижите с една.

Матракът осигурява до 97% повече пропускливост на въздух, в сравнение с обикновените. Това гарантира, че бебето няма да се задуши, защото има необходимата циркулация. Благодарение на нея се елиминира и запарването и претоплянето, дори ако сме прекалили с одеялата.

Умно чорапче

В духа на родителските притеснения, които се усилват сериозно през нощта, идва и това предложение. Alert smart sock проследява кръвното налягане на бебето и нивата на кислород в организма, изпращайки информацията в реално време до смартфона ни чрез специално приложение.

Снимка 363969

Източник: Facebook / Cullens Babyland Playland

На екрана светва зелена лампа, ако всичко е наред. При отклонение от нормалните показатели, приложение ни сигнализира чрез звук и светлина.

Пулсиращо одеяло

Добре знаем колко е важен контактът кожа в кожа за майката и бебето, още от първите часове след раждането. Иновативното одеяло Hugsy Home предлага не само топла и комфортна нежна прегръдка, но и една много интересна екстра.

Благодарение на специално устройство, което поставяме на пръста си, и още едно, което записва пулса, може да оставим бебето, увито в одеялото, в леглото му, и то да продължава да усеща ударите на сърцето ни.

Удобно легло

От една страна искаме бебето да бъде максимално близо до нас, а от друга - притесняваме се да не го задушим. Решението е Bassinest swivel sleeper - удобно и леко бебешко легло, което позволява да го приближим максимално до нас, докато спим в собствената си спалня.

Стените на леглото са от прозрачен план и позволяват да наблюдаваме бебето. Освен това, са меки и позволяват без много усилия да го вземем при нас. Може да местим леглото нагоре и надолу, както и настрани. Бебешкото гнездо е оборудвано и с нощна светлина, вибрации и различни успокояващи звуци.

Сгъваема количка

Можем ли да си представим детска количка, която се побира в голяма пазарска чанта или раница? Да, тя съществува и се казва GB pocket stroller. Сгъва се и се разгъва с едно движение и привлича с наистина компактния си размер и тегло от четири килограма. С нея слагаме край на неудобното носене, както и на чуденето къде да поберем количката в малката ни кола.

Най-лекият шезлонг

Baby Bouncer дава свобода на бебето да се движи, както пожелае. Подходящ е за новородени и за деца до две години. Освен че е позволява подскачане и регулиране в различни състояния - легнало, полуседнало или седнало, шезлонгът е лесно преносим и гарантира сигурност.