Наскоро стана ясно, че Land Rover е поредният производител на автомобили, който пуска на пазара собствен смартфон, специално създаден за почитателите на бранда.

Land Rover Explore се произвежда от британската компания Bullitt - същата, която прави и грубоватите смартфони Caterpillar. Но докато CAT таргетират хора във физически натоварващи професии, Explore е за тези, които прекарват дните си в града и, от време на време, се впускат в приключения сред природа.

Снимка 341881

Източник: Facebook

Дизайнът на смартфона е вдъхновен от Discovery джиповете на Land Rover, но не блести с особени качества, както би могло да се очаква от подобни модели в бранша.

Въпреки това важно е да се отбележи, че "под капака" има 4000mAh батерия, която е тествана високо в планината и би трябвало да издържи доста време. Телефонът е и водоустойчив и удароустойчив, а дисплеят реагира, дори когато носим ръкавици.

Снимка 341882

Източник: Facebook

Интересното за модела е, че идва в комплект с различни приставки, които се закачат за гърба на телефона, като всяка от тях изпълнява различни функции - една служи за допълнителна батерия, друга за лесно закачане към колан или раница, третата за допълнителна антена, а четвъртата определено е нещо вълнуващо.

Снимка 341883

Източник: ViewRanger

Четвъртата приставка е дело на ViewRanger и позволява да разглеждаме местния пейзаж чрез технология за аугментирана реалност, която дава детайлна информация за заобикалящата ни среда.

Телефонът определено е нещо свежо за нишата на супер здравите телефони, но не сме сигурни, че цената му от 650 евро е оправдана.