Вчера бе разпространена информация за катастрофа между Tesla Model S и спряла на червено пожарна в американския щат Юта. Впоследствие станаха ясни и подробности за инцидента, който обиколи социалните мрежи за отрицателно време.

Шофьорът на автомобила заявява, че по време на сблъсъка автопитолът е бил включен, а скоростта е била 60 км/ч, пояснява Business Insider. От удара цялата предница на колата е смачкана, и тя може единствено да бъде бракувана.

28-годишният водач се е разминал само със счупен глезен, което си е цяло чудо, като имаме предвид колко силен е бил ударът.

Въпреки това, новината за катастрофата обиколи световните медии и стана обект на ожесточени коментари относно качеството и сигурността на колите, произвеждани от компанията на Мъск.

Самият той нямаше как да остане безучастен към разразилата се дискусия. Милиардерът сподели в профила си в Twitter статия на Washington Post, свързана с инцидента.

И коментира: "Супер странно е, че катастрофата с Tesla, резултат от която е счупен глезен, е на челно място. А всичко тези около 40 хиляди души, загинали за миналата година по пътищата в САЩ, почти не се отразяват."

Видимо, Мъск е приел лично критиките към своя електромобил и вижда тенденциозност в тях. Няма спор, че при подобен удар последствията могат да бъдат много по-сериозни, дори фатални. След инцидента от компанията заявиха, че ще участват активно в разследването на властите.

Катастрофата в Юта може да се разминава леко за шофьора, но е поредната за кратък период от време. И в основата на всички е предоверяването на системата за автономно движение на автомобила.

Мъж загина със своята Model X след удар в мантинела на магистрала. Двама младежи също загубиха живота си след удар в бетонена стена с Model S. Последната новина за катастрофа с фатален край е от вчера - шофьор на Tesla изгоря жив в колата, след като не успя да се измъкне след удар. Инцидентът е от Швейцария.