За мнозина бе изненада, че последните iPhone модели на Apple от 2018 г. пристигнаха с по два камерни сензора на гърба си, докато повечето производители заложиха на три или повече камери при флагманите си.

Тази седмица се появиха сведения, че Apple се готви да промени подхода си при бъдещите си модели, и може би вече работи по смартфон с тройна задна камера.

LG V40 ThinQ идва с пет камери

Как изглежда новият телефон на LG

Остават няколко дни до официалното му представяне

На изображенията, публикувани от Digit, виждаме троен сетъп в квадратен модул, който, поне на пръв поглед, изглежда, че помещава три сходни сензора.

Снимка 398895

Източник: Digit

Ако съдим по досегашните камерни конфигурации на Apple, можем да заключим, че двата сензора отляво представляват основната камера, а този отдясно е предназначен за дълбочина на изображенията.

В дясната страна виждаме и LED светкавица, както и сензор за Time-of Flight камера, който би позволил създаването на 3D изображения.

Снимка 398894

Източник: Digit

Съмняваме се, че iPhone XI ще изглежда точно по този начин, тъй като целият камерен модул ни се струва немного естетически издържан. 

Също така смятаме, че Apple ще трябва да измисли по-атрактивни софтуерни подобрения по камерата на следващия си телефон, ако иска да се отличи и да предложи нещо, което другите флагмани на пазара нямат.