След налагането на бейбифоните в живота на всяка модерна майка, напълно логично беше да бъдат изобретени и устройства, с които да наблюдаваме какви ги върши домашният любимец. Особено ако прекарваме голяма част от деня далеч от него.

Така на пазара се появи устройството PetChatz. То е предназначено за "дигитална дневна грижа" за кучета и котки, които остават сами. Но вместо да се чудим дали джак ръселът е унищожил поредната възглавница в хола, може просто да му се обадим.

Снимка 349104

Източник: Facebook / PetChatz

PetChatz се състои от две части. Едната е бутон, който трябва да се натисне с лапа или носле от домашния любимец. Така се генерира повикване към собственика. След като той вдигне, започва видеоразговор. На стената се монтира малък екран, на който има и камера.

Връзката е двустранна и включва и звук. Така нашето куче или коте ще чуе гласа ни, което му действа успокояващо. Ние също може да решим да потърсим любимата животинка. Комуникацията става благодарение на специално приложение за смартфон.

Снимка 349107

Източник: Facebook / PetChatz

Чрез натискане на бутон на екрана изпращаме команда устройството да пусне малко лакомство на кучето или котката. Отстрани на него има резервоар, където се слага суха храна. Именно чрез нея можем да обучим четириногия си любимец да ползва PetChatz.

Въпреки че надали ще има особен успех със своенравните котки. А и изисква време, за да дресираме кучето. Но със сигурност идеята ни допада.