Кемперите и мобилните домове са мечта за всеки хипстър, но и много мъже над определена възраст. Цял апартамент на колела, те могат да ни отведат навсякъде по света. И понеже тези возила стават все по-популярни и желани, днес ще се спрем на най-горещите модели, предназначени за хората с много, много дълбоки джобове и страст за пътуване в тотален лукс.

Volkner Mobile Performance

Това немско бижу не прави компромис нито с комфорта на интериора, нито с интерфейса за управление.

Снимка 366905

Източник: Volkner

Под 12-метровото купе се крие и малък гараж, в който, както виждаме от снимките, може да поберем новото си BMW i8.

Кемперът разполага с резервоар за вода от един тон, соларни панели, предоставящи 12 киловата ток, който пък захранва редица джаджи, уреди и три климатика.

Снимка 366919

Източник: Volkner

В кемпера могат да нощуват до 10 от заможните ни приятели, които след това ще могат да се похвалят, че са спали в мобилен дом, струващ 1.7 милиона долара.

EarthRoamer XV-HD

Този малък танк, съставен от муцуна на Ford F-750, немски 6.7-литров V8 двигател и огромно, вдигнато купе, е един от най-луксозните кемпери за приключения през пресечени терени на пазара.

Снимка 366913

Източник: EarthRoamer

EarthRoamer, също като модела на Volkner, разполага с мощни соларни панели и голям резервоар. Интериорът му е наистина впечатляващ, завършен в тъмни махагонови нюанси, и не съответства на грубия и заплашителен вид на купето.

Снимка 366914

Източник: EarthRoamer

Кемперът е дълъг 11 метра, но окачването му позволява да се катерим при наклон от 46 градуса, така че да стигнем и най-откъснатите гледки и местенца.

Снимка 366916

Източник: EarthRoamer

Цената му 1.5 милиона долара.

Marchi Mobile

Снимка 366908

Източник: Marchi

Marchi Mobile е едно от най-скъпите и луксозни возила на пазара, което притежава и изключително футуристичен дизайн.

Снимка 366911

Източник: Marchi

Този мобилен дом предлага пространство от 70 квадратни метра и разполага с невероятни четириметрови дивани. Marchi Mobile е оборудван с телевизори, екрани, всевъзможни датчици, машина за лед и мини изба.

За секунди покривът на возилото се превръща в тераса, на която да подредим мебели и да събираме слънчеви лъчи.

Снимка 366910

Източник: Marchi

Всичко това, разбира се, звучи прекрасно, но преди да се докоснем до него, ще трябва да се разделим със скромните три милиона долара.