След месеци на неофициална информация, тестове на прототипи и дори поява в eBay, RIM най-накрая представи официално първия си телефон, снабден със сензорен дисплей.

Отново с фокус върху бизнес потребителите, BlackBerry Storm ще предлага истински роуминг с поддържаните мобилни стандарти - EV-DO Rev. A, EDGE и HSPA. За жалост не може да работи с Wi-Fi мрежи, съобщи MobileBulgaria.

Сред техническите характеристики са 3.26" сензорен дисплей с резолюция 480 x 360 пиксела, използващ уникална технология, позволяваща му да действа като огромен бутон и да се движи, когато бъде натиснат.

Другите възможности включват пълнофункционален HTML уеббраузер, редактор за Word, Excel и PowerPoint документи, Bluetooth 2.0, 1GB вградена памет и 8GB microSD карта в комплекта.

Добавени са още 3.5 мм аудиожак, GPS приемник, сензори за ориентация и околна осветеност и 3.2МР камера с автофокус и светкавица.
Разполага с батерия, достатъчна за 15 дни работа в стендбай режим или за разговори в продължение на 5,5 часа.

Продажбите на BlackBerry Storm ще започнат през ноември.
Един от операторите, които ще го предлагат, е Vodafone, така че вероятно по същото време ще го видим и в България, както наскоро стана с BlackBerry Bold.