Историците и теолозите приемат, че видът ни - такъв, какъвто го познаваме, се е появил около 50 000 години пр.Хр. Някъде по това време за първи път сме започнали и да комуникираме чрез език и слово.

Цели 40 000 години по-късно видът ни успява да достигне 1 милион представители. Колко ли красиво и природно са изглеждали континентите тогава?

В някакъв момент, около 8000 години пр. Хр., общият брой на хомо сапиенс, които са ходили по Земята, е достигнал 1 милиард. 

Снимка 396166

Източник: iStock

Когато Христос се е появил, това число вече е наброявало 47 милиарда.

Разбира се, тогава не са се провеждали социологически проучвания, а всички тези данни са продукт на исторически и археологически доказателства и догадки. 

При идването на Христос живите човешки обитатели на планетата са били около 300 милиона. 1804 години по късно, живущите хора на Земята вече са били 1 милиард, а общата бройка на всички, минали оттук, е била 90 милиарда.

Снимка 396167

Източник: iStock

Към днешна дата се счита, че планетата ни е била дом на общо 108.5 милиарда души, а популацията ни днес е около 7.2 милиарда. 

Никога в историята ни не е имало толкова много живи човеци на планетата ни, но за момента в очите ни се набиват само минусите от този факт, които виждаме като промени в климата, мръсни океани и хиляди заличени животински видове