Британката Стела Ъниънс е решена да кърми децата си докато не станат на 8 години. Дъщеря й Джозефин (5 г.) и сина й Зак (3 г.) все още сучат мляко от майка си по два пъти на ден.

"Като майка, аз съм отговорна за тяхното здраве, и смятам, че част от тази отговорност включва кърменето - може да не е най-доброто за една жена, но е най-доброто за всяко бебе. Децата ми не се нуждаят от него, но е полезно за тях", заяви Стела от Лъдлоу, графство Шропшир, пред dailymail.co.uk.

"Естествено, много хора са гнусливи - те не обичат да гледат как три-месечни бебета сучат, какво остава за три-годишните деца в скута ти?"

"Моите ще спрат когато станат някъде на 8, когато изгубят млечните си зъби и не могат повече. Но никога не бих ги спряла - искам да пораснат като сигурни хора със самочувствие. Ако не срещаш нуждите на децата си, те се отдалечават от теб и стават проблемни тийнейджъри."

Въпреки че майчиният инстинкт на Стела се е превърнал в основата на живота й, тя признава, че преди не е желаела деца. Дори се е омъжила за мъж с направена вазектомия. След развода им обаче, си намерила нов съпруг, от когото поискала деца. Преживяла две помятания и станала скептична относно възможността си да има такова. В последствие обаче успяла да роди дъщеря си, и след това сина си.

"Джозефин често ми казва "Никога не искам да спра млякото на мама'. Зак също го обича - смята, че е вкусно и сладко."