През 2001 г. радиоводещият Ники Кънчев бе избран за лице на "Стани богат". През следващите години той постепенно стана едно от най-познатите лица в родния ефир. Днес, дори когато си почива от ролята на водещ, зрителите не го изпускат от очи. През последните два месеца Ники Кънчев усъвършенства танцовите си умения в "Dancing stars". Решихме да проверим как му се отразяват славата и парите и какво е научил за времето прекарано пред телевизионната камера.

Има ли нещо вярно в слуховете, че ще се върнеш в Dancing Stars като водещ? Да, ще водя Радост към господин Колев... Не, няма нищо вярно в това, въпреки, че първата ми специалност е водене, а не танцуване. По-скоро, както се разбра, всички отпаднали двойки ще имаме втори „тото" шанс и след танцуване на 3 и гласуване до 6 ноември, ще стане ясно, кои две звезди се връщат обратно. Иначе от време на време продуцентите използват уменията ми и се пускам на пистата с някой и друг въпрос към гостите в шоуто.

Кой е най-приятният спомен от участието ти в това шоу? Атмосферата зад кулисите. Уникални моменти, смях на парцали, шеги, закачки. Е, от време на време се усеща, че някои хора, хич, не обичат да губят, ама така де - това е животът, риалити е ситуацията.

За мен важен бе и моментът, в който телевизионната аудитория, свикнала да ме вижда само с костюми и в строги ситуации да изпитвам хората или да коментирам постъпките им в Къщата, да ме види този път в един друг образ и едно друго лице. Може би истинското на Ники Кънчев.

Понеже сме на вълна танци - какво танцува на абитуриентския си бал? Як рок. От онзи дето въпреки, че нямаш коса, махаш главата и в който въпреки, че никога не си свирил на китара, правиш най-бързите спийд сола. Нещо повече, в класа умирахме за Дийп Пърпъл, Лед Цепелин, Бийтълс, Стоунс. Даже като най-активни, ходихме от Червен бряг до Плевен, за да уговаряме Максим Горанов, да дойде да ни свири на бала. Той беше местна легенда в Плевенско. После отиде да свири в Диана Експрес. Негов е гласът в речитатива в „Молитва за дъжд". Максим дойде с групата си и здраво забиха в ресторант „Таганрог".

Каква беше причината да си тръгнеш от НТВ? Вижте, аз никога не съм отивал там на работа по документи, както се казва по трудова ведомост, въпреки, че бях на екрана на Нова цели 8 години. Ние сме от така наречените „външни продукции". Така че за „тръгване" в прекия смисъл не може да се говори. Пък и силни глаголи не ми се употребяват. Утре може да се случи тъкмо обратното, знае ли човек. Формалната причина, аз и екипът на Нико Тупарев да не сме в Нова, е разногласие между него и ръководството на Нова.

Какви са разликите с водените от теб издания на Big Brother и това, което сега води Милен Цветков? Смяташ ли, че нивото на предаването пада? За нивото не знам, но рейтингът със сигурност пада. Гледам всяка сутрин резултатите и това е факт признат от всички социологически агенции, които се занимават с проучване на зрителското мнение. Не следя живите предания, защото по същото време са лайвовете на Dancing Stars - там сме на терен още от 16 следобед докъм 23 часа след предаването. Милен е добър водещ, това го знае цяла България. Дали му отива новата роля, питайте го него.

Според теб толкова големи риалити шоута пуснати едновременно по Нова ТВ и бТВ не се ли канибализират взаимно? Конкуренцията между тези две телевизии не се ли изостри прекалено? Не, макар че погледнато отстрани сякаш се надцакват нонстоп. Така и трябва да бъде. Ако някой е силен в пояса от 16 до 17 часа, а аз съм шеф на конкурентната телевизия, ще започна да мисля, какво предаване да направя, продуцирам или поканя като външна продукция, за да превзема този часови пояс или поне да намаля преднината на другия. Конкуренцията е здравословна за целия бизнес, а и за зрителите, те имат какво да гледат и да избират.

Кеворк Кеворкян водеше „Всяка неделя" над 20 години и шоуто му през цялото това време беше гледано. Сега всеки формат има живот от 2-3 сезона максимум - на какво се дължи това. С голямо уважение и респект към Кеворк, но „Всяка неделя" беше единственото свястно предаване в първия от единствените два канала тогава. Как няма да изкара 20 години! Пък и той я правеше всеки път като за последно - супер гости, всякакви теми, Пинко, Прешъс Уилсън, новини, спорт. Как няма да се гледа? Това си беше перфектната тв комбинация.

„Стани богат" също изкара 8 години на екран, а и бъдещето му предстои да се изясни. „Брадърът" по света тече вече 7-8 година. В Италия боготворят това предаване.

Вълнуват ли те "новите" предавания и по другите телевизии? Всичко, което става в медиите, е в моя обсег. Оглеждам се за нови лица, интересни редактори, хора с нестандартно мислене. Това ми е бизнесът - да гледам, да водя, да говоря по радиото и телевизията. Новите предавания освежават тв средата, новите лица са шанс за самите телевизии.

Не започва ли да се изчерпва риалити форматът като форма на забавление? Твоята прогноза - каква ще е новата мода в българския ТВ шоубизнес? Не, риалитито ще набира сила, според мен. Заради слабата държава, слабите политици и другите слаби неща у нас. При риалити формата зрителят може да си избира героя и да го подкрепя. Трябва обаче вече да се внимава с SMS-ите, защото вече всеки под път и над път те приканва да пускаш.  

Имаш ли усещането, че самият ти започваш да се изчерпваш? Да очакват ли зрителите някакви изненади от теб в близко бъдеще? Всеки който е на екран нонстоп трябва да си самозадава този въпрос. Аз не съм на екран всяка вечер или всяка неделя и затова нямам такъв проблем. Дозирането е важно в малка и клюкарска страна като нашата, пълна със завистливи погледи. А за изненади винаги съм отворен.

Как ти се отрази славата, промени ли те, какво казват приятелите ти? Как ли? Надух се, загърбих половината си стари приятели, комерсиализирах се, такива нормални неща за една звезда... Дали пък наистина няма нещо вярно в това? Едва ли, мисля, че съм си останал същия, но вие не сте ме познавали „преди", така че откъде да знаете...

А във финансов план? Например какъв автомобил караше преди 10 години и какъв сега? Трябва да съм кръгъл глупак, за да няма промяна в това отношение. Това би означавало, че съм бил роб на някой за тези 10 години, което ще е доста тъпо, нали?

Преди карах Peugeot 406 и то дълго време, сега карам един звяр - Volvo S80, истински вълк в овча кожа. 315 коня впрегнати под възглавничката на крака ти! 

Ако не беше тв/радио водещ, какъв би искал да си? Интересуваш се от музика, би ли свирил в банда? Да, бих свирил в някоя група, ама бих правил европейски и световни парчета, не знам как, просто го усещам. Когато си говоря с чужденци, свалям бариерите само за секунди. Това ме кара да си мисля, че ако композирах, щях да бъда разбран навсякъде.

За финал - ти си голям фен на ЦСКА, какво е неговото бъдеще според теб? Има ли светлина в тунела? За финал оставихте най-гадното - бръкнахте в раната. Това беше най-голямото падение в историята ни. Не знам как се случи, не знам как го допуснаха, но футболът е за хора с много, ама много пари. Или трябва да се намалят заплатите на футболистите. Друг изход няма. Каквото и да се случи на ЦСКА - това е моят отбор! Бих посъветвал всеки да подкрепя неговия отбор и да не гледа в игрището на другия.