Стефан Данаилов отново ще претърпи операция на очите. В близките седмици Ламбо пак ще пътува до елитна клиника в Германия, където точно преди година оперира едното си око, пише "Всеки ден".

За да се опази здрав за интервенцията, както през 2015 г., и сега големият актьор пази стаята и не излиза навън, за да не се тръшне от вирус и така да отложи насрочената операция. Това е и причината планираните още през есента представления на спектакъла „Пигмалион" да паднат от януарския и февруарския афиш на театъра.

Мастера, както го наричат студентите му от НАТФИЗ, се върна за кратко на сцената в края на ноември именно с тази хитова постановка на Леон Даниел. След това Стефан Данаилов планираше да играе и през декември, но предстоящата операция промени творческите му планове и в последния момент той помоли представленията през зимата да бъдат отменени.

Майор Деянов сериозно закъса с очите в края на 2014-а, като самият той сподели, че е бил полусляп. След миналогодишната операция успя да му просветне. Зрението му бе поразено след серията химиотерапии заради злокачествения лимфом, който го връхлетя още докато любимата му съпруга Мария Данаилова бе жива. Сривът в имунната система допълнително усложнил нещата и затова го ударило и в зрението.

Операцията през 2015 г. на известния актьор и депутат от БСП струваше около 5000 евро, сега цената щяла да бъде 7000 евро. Тогава германските светила в офталмологията оправиха лявото му око, което бе най-силно засегнато. Ламбо се лекуваше във Франция от лимфома, а за очните операции предпочете да пътува до Германия.