Тази вечер от в Survivor: Филипините предстои сблъсък между най-силните мъже в двете племена Митьо Крика и Иван Йочколовски. Изходът от дуела ще предизвика нови стратегии и бурни реакции в Питого и Минданао.

След като Минданао се изправиха в игра на истина и лъжа, те трябваше да определят кой е най-глупавият, кой смущава съня на останалите, кой има най-лош дъх, кой е най-мързелив, кой е най-секси и кой е най-грозен.

Георги Кехайов спечели миене на зъби, защото според останалите в племето неговият дъх е най-отровен. Койчев пък се оказа, че хърка най-много и си спечели пижама и възглавница.

Всички определиха единодушно Христина като най-секси и тя си спечели чифт бикини. За сметка на това Люси се оказа най-глупава и най-неподдържана от всички и това предреши развоя на отношенията в племето.

Решила, че останалите в Минданао не са лоялни към нея, тя вдигна ужасен скандал заради факта, че всички я смятат за глупава. Спорът завърши с решението на Люси, според което тя вече не е част от задругата.

От това се възползваха новодошлите от Таяк, който споделиха, че Людмила е идеалният човек, с когото да се коалират. Маргарита Амиджинова отсече, че блондинката е единственият им шанс за оставане в играта.

Питого пък имаха други проблеми за решаване - Емануела остана твърда в решението си да напусне играта. На племенен съвет тя сподели, че не чувства близки хората в Питого.

По-късно манекенката изгледа послание от Занев и Бърканичков, които се опитаха да я накарат да остане в играта, но въпреки всичко тя беше непреклонна.

Решението й промениха собствените й родители в телефонен разговор, но вече беше твърде късно. След разговора тя все пак беше склонна да остане, но правилата на играта не й позволиха и тя се оказа третата напуснала по свое желание.

В Survivor Live участниците от първите три сезона нападнаха с думи най-силния сървайвър Светлин Занев заради отказа му от играта. Най-остра в изказването си беше Яна Маринова, която заяви, че Занев очевидно не е толкова силен, след като е изоставил племето си.

Лъчезар Ангелов - Козела пък остро критикува поведението на Светльо и Бърканичков, защото са отнели надеждата на останалите в племето си и защото двамата не знаят как трябва да се играе в Survivor.

Малко преди това във видео от кастинга на Занев варненецът сподели, че не харесва типажи като Лъчо-Козела, защото говорят без да действат.

В края на предаването Владимир Карамазов се раздели с участниците -  от тази седмица студиото на Survivor в неделя ще се води от Евтим Милошев.