Поводът за това интервю бе факта, че Жени от над месец работи като наш колега в сайта ТопСпорт и нямаше как да не и зададем повечето въпроси, които вълнуват всички около нея. Както се сещате, поради правилата на Survivor, тя нямаше право да коментира, какво предстои и какво се е случило в шоуто, но за всичко останало беше доволно откровена.

Така се оформи образът на едно младо и сексапилно момиче, което е много целеустремено и фокусирано, несъмнено качества придобити от дългите години професионални занимания със спорт. Като добавите към това и несъмнен интелект, можем само да гадаем какво и предстои за в бъдеще. В едно обаче съм сигурен, каквото и да е то, тя ще го посрещне смело и ще го приеме нормално, а това за жена само на 19 години никак не малко. Така че можем да и пожелаем само успех!

Представи се - откъде си, къде учиш? От София, тази година завърших 27 СОУ, на 27 май ми беше бала и след това заминах за Survivor. Беше страшна каша, бал, подготовка за кандидатстване, Survivor. Ето защо тази година не успях да кандидатствам, но се надявам догодина да успея.

Какво искаш да кандидатстваш? Преди година почнах да уча по-интензивно английски и исках да кандидатствам журналистика в Англия, но за там трябват много средства, като се надявах чрез Survivor да стане нещо. Още на първите кастинги ме питаха: Защо кандидатствам при условие, че трябва да ходя да уча? Казах им, че имам някакви цели, но не съм от хората, които вървят само по един път. За мен журналистиката е много любопитна професия и човек с нея може да се занимава с много неща.

Защо Англия? Ами защото според мен това е най-доброто място да се учи журналистика. Имам познати които учат там.

Откога тренираш плуване и се състезаваш? Откъде са ти всичките тези 78 медала? Тренирам от втори клас - вече 10 години. Няколко години бях и в женския национален отбор по плуване. Медали взимам от четвърти клас. Винаги са ме питали: Как имаш толкова медали? Когато бяхме още деца, имахме страшно много състезания на които можехме да плуваме по 4 дисциплини и 2 щафети, така когато си добър - можеше да вземеш дори 6 медала. Затова имам толкова голяма колекция.

В момента работиш, искаш и да кандидатстваш. Значи ли това край с плуването? Плуването определено няма смисъл, когато не искаш повече да го правиш. Не искам да изглеждам като големите плувкини. Каквото съм могла, направила съм. Състезавала съм се за България, взимала съм медали, обаче бъдещето на плувкините е много по-различно от това, което аз си представях. При жените можеш да си състезател до 20-22 години, после е много трудно и трябва да имаш много голям талант, за да продължиш.

У нас за последно по времето на Таня Богомилова са се влагали средства в плуването, дори басейните на ЦСКА са направени точно когато тя става европейска шампионка. Сега в София има само един 50-метров басейн, който работи непрекъснато и три които работят само лятото. По този начин няма да има плуване у нас!

Какво те накара да избереш ТопСпорт? Имах предложения и от по-големи медии, защото имам такива познанства, но си казах, че не искам да става по този начин. Искам да започна отначало, да се науча на най-нормалните неща и да вляза в тази професия по най-нормалния начин. Ако не дай боже, след няколко години отида в някоя от телевизиите, които сега ме канеха и се обърна назад, ще видя какво съм направила. Така ще се чувствам много по-уверена, отколкото да отида направо там и да се чувствам като паднала отнякъде.

Спортната журналистика избрах, защото като бивш спортист тя е най-близко до мен.

За какви спортове пишеш? Сега на европейските квалификации по баскетбол ходих по мачовете и ги отразявах. Пиша много и за тенис и естествено плуване.

Във визитката ти в сайта Survivor пише, че се занимавала и с моделство? Да бях в една модна агенция около половин година. Имах изяви, но те бяха за кратко. После разбрах, че не ми е там мястото, защото се случваха неща по-различни от това, което очаквах. Общо взето славата на тази агенция не беше много добра, но за щастие аз се разминах с тези неща, защото имах човек зад мен. Така се отдръпнах от моделството изцяло.

Там също така пише, че си участвала и в филмите "Изток-запад", "Хитмен" и "Hero Wanted". Разкажи ни. Първият ми филм "Изток-запад" с Катрин Деньов беше по чиста случайност. Тъкмо бях започнала да тренирам плуване. Бях на една изява в Двореца на децата и тичах по коридорите, когато ме спряха някакви хора и казаха, дай да те снимаме за един кастинг. Снимаха ме и после се обадиха, че са ме харесали.

Оттам нататък и баща ми също се е снимал немалко като каскадьор и имаме много познати, които знаят, че съм плувкиня и се снимам в каскади. В "Хитмен" точно това правих - накрая имаше едно погребение, което се снимаше в Съдебната палата и аз тичах по едни пейки, които ако не ги нацелиш, могат да си се случат кофти неща.

В Hero Wanted бях статист с малка роля заедно с актьорите, но имах честта да се запозная Куба Гудинг.

Защо тогава не искаш да се занимаваш с актьорство и не кандидатстваш например във ВИТИЗ? Ходих на курсове, за да кандидатствам и там. Открих обаче, че журналистиката ме привлича повече. Не мога да се видя да играя.

Кога намирише време за всичко това? Имаше един момент когато стана кошмарно. Тренировки, училище, курсове по актьорство и английски. Сутрин излизах в 7 и се прибирах вечер в 10,30. Скапвах се, но аз като реша нещо го правя.

В клипа си за шоуто казваш, че мъжете ти обръщат внимание главно заради тялото и най-вече бюста ти. Какво би направила, за да не те възприемат "само като опаковка"? Да работя върху своята интелигентност и развитие.

След като не искаш да те приемат така, защо тогава нета бе залят с твои актови снимки? Фотографията ми е нещо като хоби и чрез него се запознах с един професионален фотограф. Оказа се, че той снима и актова фотография и така се стигна до снимките. Направихме ги преди да знам, че ще бъда в шоуто. Актовата фотография е нещо много красиво. Когато отида на сесии и работя с него, се чувствам много на място. Изобщо не се приемам като гола и не намирам нищо срамно в това, а и не мисля, че има от какво.

Значи си готова за целия медиен интерес, който предстои? Да, имам вече наблюдения, какво се случва по медиите, какво пишат - особено жълтите. Сайтовете също ме изненадват. Актовите ми снимки са навсякъде. Не мога да разбера хората. Винаги виждат нещата само от негативна страна. Явно българите само това ги интересува - да гледат сеир и скандали. Виждам и друго - един като напише нещо и другите го пускат същото - copy+paste и става тъпо. Майка ми разказваше тези дни, как прочела нещо и викнала баща ми: "Леле какво ще правим сега?" Казах им: няма какво да правим, те ще си пишат. От едното влиза от другото излиза.

Като виждаш това, още ли си сигурна, че искаш да се занимаваш с журналистика? Именно това ме прави още по-сигурна, че го искам, защото не само това е журналистиката. Тя е нещо много повече и не е само жълта. Аз самата като правя на интервю с някой, не обичам да пиша неща, които да излизат негативни.

Смяташ ли, че и ти ще минеш през "процедурата" - еротични снимки в Playboy, Maxim, FHM или някое друго мъжко списание? Вече имам такива покани. Не мога да кажа от кое списание, защото за момента съм се доверила напълно на PR-a на bTV, които е и наш PR. Не знам - животът е пред мен и сама решавам, какво ще правя. Ако търсиш известност по този начин си добре дошъл в тези списания. Те непрекъснато търсят такива момичета, които вече се снимат почти за без пари, затова в момента хонорарите са толкова ниски.

По принцип хората на bTV не могат да се снимат по такива списания. От сървайвърките досега се е снимала само Джина Стоева, която си е платила глоба. Просто bTV пази хората си от нападки, които биха могли да бъдат негативни.

За хорския интерес готова ли си - клюки, подмятания, намеци и т.н.? Когато започна Survivor по телевизията хора, които не бяха се сещали за мен от години, ми се обадиха. Говорих с други участници и те са имали същите проблеми - обвинявали са ги, че са надути и не искат да говорят със познатите си. Хората около мен се променят - аз не, което не е много хубаво. Подмятанията и подсвиркванията ги имаше и преди. Сега ще са по хард, но ще ги понеса - сама съм го избрала...

Да се върнем на клипа ти. В него говориш за секс и за мъжете с които си била, значи ли това, че подобни теми не те смущават и си толкова открита? Щом го споменавам, значи не ме смущава, но там идва и работата на монтирането. Казала съм и бройката на мъжете, с които съм била и съм сигурна, че скоро ще го излъчат, но няма проблем. Няма да коментирам повече никакви лични взаимоотношения с който и да било, защото смятам, че трябва да си останат само за мен. За отношенията ми с Филип ще кажа само, че не съм имала някакви по-романтични изживявания, но ще спра дотук, защото ще се види в шоуто.

Какви мъже харесваш? Нямам определен тип. Нямала съм приятели само спортисти. Да, те са били повече, защото това ми е средата, но в един момент са навсякъде и търсиш нещо по-различно. Нямам тип мъж, не можеш да имаш тип човек - има характери. Не харесвам нахални мъже, които не знаят по-какъв начин да комуникират с една жена. Харесвам когато комуникирам с някой мъж, да тече някакъв разговор по нормален начин. Да се разбирам с него. Не мога да бъда с някой, който няма какво да ми каже.

Колко е била най-дългата ти връзка? Три години, колкото и странно да звучи за годините ми.

Какво можеш да ни кажеш за шоуто? Например, ти колко килограма загуби? Доколкото после разбрах, всички бяхме загубили общо около 120 кг, което за 22 участници никак не е малко.

Надцениха или те подцениха другите участниците? Чудех се дали ще ме изгонят веднага, защото съм най-малката и ще съм им ненужна до някаква степен или това ще ми помогне. Благодаря на един човек там, които ме нарече "Бебето" и ми помагаше много в началото, защото всички подценяваха: "Тя е малка, нека си я пазим". Така станах любимка и на двете племена.

На първия племенен съвет изгонихте най-възрастната участничка Иванка. Ако беше на нейните години, би ли се съгласила да участваш? Иванка е много позитивен човек, ако бях на нейните години пак бих участвала. Майка ми е на нейните години и съм сигурна, че и тя би участвала. Щом съм написала нейното име, така е трябвало. Щом и 90% от племето гласува така, значи това е било правилното решение и ще се види, че действително се оказа така. На първата игра, въпреки че всички обвиниха мен, че съм се забавила заради гърдите си - тези прословути цици, аз излизам преди нея.

Като спомена "тези прословути цици", целият ни екип се вълнуваше: как така не ти пречат при плуването? Имах такъв инцидент на Балканиада. Направих голяма глупост - плувах по гръб и излизах под коридора и тогава те се закачиха, но иначе никога не са ми пречили. Няма как да ми пречат особено с този нов тип цели бански - fastskin. В тях се сплескват като в менгеме и нищо не личи. Не знам как се получава.

Какво доказа на себе си със Survivor? Че мога да издържа, че мога да съм инат и че имам някаква воля. Успях да не превъртя, както се случи с някои хора. Там просто трябва да си наложиш, че няма ядене и че това е само момент, който ще свърши и ще се прибереш, ще се наядеш като прасе, ще спиш на меко, ще се изкъпеш и т.н.

Звучиш много уверена и с ясни цели поне за близкото си бъдеще. Какво ще стане ако нищо от това не се случи? И да преминат ще имам някакви други планове. Преди малко казах, че не съм от праволинейните хора, за които пътят е детска градина, училище, университет, работа - т.е. само един. Няма лошо, човек да сменя целите и пътищата в живота си. Така той става по-разнообразен...