Новата книга на Джоан Роулинг "Приказките на барда Бийдъл" е най-бързо продаваната на 2008 г., съобщи вестник "Дейли телеграф", позовавайки се на пазарните анализатори "Нилсен букскен".

През първите няколко дни, откакто е в книжарниците, от нея са продадени почти пет пъти повече екземпляри, отколкото от 54-ото издание на "Книгата на рекордите на Гинес".

Успехът на сборника с разкази от 109-страници подчертава огромното влияние, което Роулинг продължава да упражнява върху читателите и книжната индустрия.

Въпреки че, писателката първоначално не е възнамерявала да издава сборника с разкази, който се споменава в последния й роман "Хари Потър и смъртоносните светии",   общо 367 625 екземпляра от тънката книжка бяха продадени през първите три дни след излизането й от печат на 4 декември.

Следва я "Книгата на рекордите на Гинес 2008", от която през същия период бяха продадени 73 000 екземпляра.

Други бестселъри за тази година са "How to Cheat at Cooking" от ветеранката кулинар Делия Смит (49 000 екземпляра за два дена) и новият роман за Джеймс Бонд "Дяволът не обича да чака" ("Devil May Care") от Себастиан Фолкс (44 000 екземпляра за четири дена).