Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс ще продължат с традицията си да ни дават на час по лъжичка за всичко, свързано с телевизионната вселена на Game of Thrones.

След като стана известно, че ще бъдат заснети цели четири сериала като предистория на случилото се в най-успешната поредица на НВО, беше обявено и първото голямо име в първия - Наоми Уотс. А ето го и второто.

Снимка 386962

Източник: GettyImages

Макар масово Джои Уайтхаус да е слабо познат, 26-годишният актьор има с какво да се похвали в кариерата си. Британец по паспорт, той е най-популярен с участието си в рекламна кампания на Burberry. Участват е в сериала "Полдарк", както и в няколко по-малко популярни продукции. Уайтхаус има и рок група, а малко рокендрол на Вестерос май няма да му е излишен.

Чакаме с нетърпение останалите имена, както и нещо за сюжета на бъдещата продукция, чийто сценарист ще е Джейн Голдмън (поредицата "Кингсмън"). Джордж Р.Р. Мартин няма да участва пряко в сценариите на предисторията на Game of Thrones, за да може най-накрая да довърши така чаканата последна част от сагата "Песен за огън и лед" - "Ветровете на зимата".