Коледа се подава зад ъгъла в лицето на Емилия Кларк, но последните есенни дни ще сме в Ню Йорк с великолепно-прекрасния Тимъти Шаламе.

"Семейство Адамс"

Какво трябва да знаем за версията на Грег Тиърнън и Конрад Върнън? Че анимацията е страхотна, всички любими герои са налице (Мортиша, Уенсдей, Гомес, Фестър), но и че филмът е предвиден за широката аудитория, решила да отиде на кино през уикенда след Хелоуин.

А това означава, че няма да се случи нищо кой знае колко страшно - семейство Адамс е решило да се пресели сред нормалните хора в Ню Джърси и приключенията им тук са свързани с адаптацията към новия живот.

На екран от 1 ноември

"Битката за Мидуей"

Не знаем още кой има желание да гледа филми за битките от Втората световна война, нито пък може ли човек като Роланд Емерих ("Денят на независимостта", "Годзила") да ни предложи нещо необичайно.

Факт е обаче, че "Битката за Мидуей" излиза през ноември с цяла камара звезди в състава си. Филмът представя битката при Мидуей, в която се сблъскват американският и японският флот. Съвсем традиционно на фона на грандиозни батални сцени и визуални ефекти, са проследени съдбите на обикновени войници и граждани.

В ролите са Манди Мур, Ник Джонас, Ед Скрейн, когото ясно помним като първия Дарио Нахарис в Game of Thrones, Патрик Уилсън, Уди Харелсън, Денис Куейд, Арън Екхарт.

На екран от 8 ноември

"Не си играй с огъня"

Джон Легузиамо може и да липсва напоследък на екран, но последното, в което искахме да го гледаме, е детско-пожарникарска комедия. Той, заедно с Джон Сина и Кийгън Майкъл Кей, са отряд пожарникари, които трябва да спасят три деца от горяща къща. Както често се случва в такива филми, хлапетата се оказват по-опасни от самия огън.

На екран от 8 ноември

"Доктор Сън"

Продължението на култовия "Сиянието" по Стивън Кинг вероятно е най-чаканото заглавие този месец. Според отзивите от местата, където филмът вече е на екран, трябва да очакваме много - режисьорът Майк Фланаган почти е достигнал висотите на Стенли Кубрик.

Историята е за Дани Торънс - порасналият син на героя на Джак Никълсън от първия филм. Той притежава дарбата на "сиянието", но я потиска с много алкохол. Работа в хоспис за възрастни хора го кара отново да започне да я ползва.

Скоро обаче тя ще привлече вниманието на свръхестествени същества, които се хранят със сиянието. Торънс и малко момиченце се оказват в смъртна опасност. В главната роля ще видим чудесният Юън Макгрегър.

На екран от 8 ноември

"В кръг"

Новият филм на Стефан Командарев разказва за едно денонощие от работата на три двойки патрулиращи полицаи в София, а екипът на филма е работил още от началото със Синдикалната федерация на служителите на МВР, които дават ценни насоки на актьорите и режисьора.

Участват някои от най-активните и обичани български актьори - Ирини Жамбонас, Павел Попандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев - Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев - Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян.

На екран от 8 ноември

"Последната Коледа"

Ето го и първият коледен филм за тази година - почти му се зарадвахме, защото в главната роля е Емилия Кларк. Действието се развива в Лондон, където живее Кейт - жена със способността да привлича всякакви бедствия. Тя започва работа като елф в универсален магазин, с която не се справя особено добре. Единственият й плюс е, че там се запознава с Том (Хенри Голдинг).

Любопитното около филмът е, че сюжетът е базиран на едноименната песен на Джордж Майкъл. А цялата музика на филма се състои от негови парчета. Ема Томпсън пък е в ролята на майката на Кейт.

На екран от 15 ноември

"Пълно ускорение"

Филмът на Джеймс Манголд ("Логан", "Да преминеш линията") проследява автомобилния дизайнер Каръл Шелби (Мат Деймън) и състезателя Кевин Майлс (Крисчън Бейл), които впрягат всички усилия на волята и способностите си, за да се изправят срещу корпоративните догми, законите на физиката и собствените си демони.

Целта им създаването на революционна за времето си кола за Ford Motor Company, която да пребори доминацията на творенията на Енцо Ферари на най-старата надпревара за спортни коли в света 24 Heures du Mans през 1966 г.

На екран от 15 ноември

"Замръзналото кралство 2"

Дългоочакваното продължение на хитовата анимация е факт и излиза тъкмо навреме преди коледните празници. Сюжетът се върти около това каква е историята на магическите способности на Елза.

Разбира се, в търсенето ще й помогнат сестра й Анна, снежният човек Олаф, любимият на Анна Кристоф и северният елен Свен. Междувременно всички те ще трябва да спасят кралство Арендел от голяма опасност. Нищо обаче няма да спаси нас от суматохата около новите приключения на Анна и Елза.

На екран от 22 ноември

"Един дъждовен ден в Ню Йорк"

След като се обясни в любов на няколко града - Барселона, Париж и Рим, Уди Алън реши да посвети последния си филм на Ню Йорк. В центъра му е млада и почти невинна двойка, изиграни от прекрасните Тимъти Шаламе и Ел Фанинг.

Докато тя е на актьорско прослушване, той се озовава в поредица от срещи и една объркваща целувка под дъжда на Града, който никога не спи. Участват още Селена Гомес, Джуд Лоу, Суки Уотърхаус, Диего Луна, Лив Шрайбър, Ребека Хол.

На екран от 22 ноември