Август категорично минава под знака на най-новия филм на Тарантино. За разкош добавяме Джейсън Стейтъм и Angry Birds.

Бързи и яростни: Хобс и Шоу

Едва ли някой очаква изненади от spin-off-а на "Бързи и яростни" - на всички ни е ясно какво да очакваме и точно това е приятната част от този тип летни хитове. Тук акцентът е върху отношенията между Люк Хобс (Дуейн Джонсън) и Декард Шоу (Джейсън Стейтъм). Те трябва да се помирят, за да спасят сестрата на Декарт (Ванеса Кирби) от генетично усъвършенстван човек, нарекъл се "Черния Супермен" (Идрис Елба).

На екран от 2 август

Имало едно време в Холивуд

Шумът около деветия филм на Куентин Тарантино е толкова голям и продължава толкова отдавна, че е едва ли останал някой, който да не знае за какво иде реч. И все пак няма как да оценим историята на залязваща кинозвезда (Леонадро Ди Каприо) и дубльора му (Брад Пит) в един променящ се Холивуд, без да сме я гледали. Марго Роби е в ролята на Шарън Тейт, убита от сектата на Чарлз Менсън. Други реални личности, които получават своя Тарантино вариант, са Стив Маккуин, Брус Лий, Роман Полански.

На екран от 16 август

Момчета за пример

Детско-тийнейджърските филми явно са новата "голяма" вълна в Холивуд. Ето го поредният - трима младежи в предтийн възраст, които принципно са добри деца, решават да се направят на готини, като откраднат алкохол за парти, на което са поканени. Докато стане време за въпросното парти, са им се случили поредица безобразия. Режисьор е Джийн Стъпнитски ("Лошата учителка").

На екран от 16 август

Angry Birds: Филмът 2

Не че ни касае особено, защото филмът ще е дублиран, но в оригиналната си версия някои от героите са озвучавани от Питър Динклидж, Тифани Хадиш, Джейсън Судейкис и дори Ники Минаж. Но да забравим за това лирично отклонение и да се отправим към историята. А тя е тази, с която сме свикнали още от играта на Rovio - хитри пилета се изправят срещу нагли зелени прасета.

На екран от 23 август

Плячка

Ваканционните месеци са и идеалното време за малко филми на ужасите. Този не разказва нищо революционно, затова пък може да разчитаме на обичайната за жанра доза адреналин. Историята е за ураган, който унищожава голяма част от Флорида, както и родния град на Хейли (Кая Скоделарио). Тя обаче не се подчинява на заповедта за евакуация и остава, за да открие баща си. Двамата ще разберат, че ураганът не е толкова опасен, колкото алигаторите, които дебнат в покачващата се вода.

На екран от 23 август

Код: Ангелът

Август не може да мине без патриотичен американски екшън. В този Джерард Бътлър в ролята на Майк Банинг - агент на тайните служби, се оказва единственият заподозрян в покушение срещу президента. Той трябва да избяга от организацията си, както и от ФБР, за да научи кой стои зад нападението и да се оневини.

На екран от 30 август