Тази вечер предстои да видим оспорвана битка, а останалите хоби-готвачи ще бъдат разделени в два отбора.

MasterChef 2018: На гости в ресторанта на Андре Токев

MasterChef 2018: На гости в ресторанта на Андре Токев

Един участник ще напусне надпреварата

Начело на единия ще застане Николай Немигенчев, докато на другия Йорданка Райкова. Отборите ще имат задачата да сготвят две основни ястия, които да впечатлят и зарадват специалните гости в кухнята на MasterChef. Те ще бъдат петима добре познати български музиканти, които празнуват рожден ден през месец май. 

Лео Бианки и предизвикателствата на MasterChef

Лео Бианки и предизвикателствата на MasterChef

Ресторантьорът за шансовете в живота, за разликата между Лео, който пее, и Лео, който готви, и за работата със сърце и душа

Участниците ще разполагат с 45 минути, за да поднесат ястията си на Мая Нешкова, Кирил Икономов, Михаела Филева, Галена и Билян Балинов. В края на задачата лично капитаните ще представят и сервират агнешки стекове със зеленчуци и сьомга с хрупкава коричка.

Снимка 357756

Източник: bTV

Трима ще се изправят един срещу друг в ожесточен стрес тест, за да запазят мястото си в надпреварата. Те ще получат специален MasterClass от Шеф Марек Радич - един от най-добрите готвачи в Чехия, готвил за семейство Клинтън, Мик Джагър, Роби Уилямс, Шон Конъри, Брад Пит, Брус Уилис и други известни личности.

Той ще демонстрира приготвянето типична чешка рецепта, но в модерен вариант - патешки гърди с карамелизирано зеле, пресен лук, рагу от боб и сос с розмарин. 

Снимка 357757

Източник: bTV

Този, който се справи най-добре с изпълнението на задачата, ще се спаси от елиминация. Другите двама ще разполагат с 45 минути, за да приготвят ястие по техен избор, но има и условие, разбира се. А то е, че ястието им трябва да бъде приготвено на пара. 

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Участниците ще противопоставят стек с артишок и картофи и териаки тофу, а кой ще напусне кухнята на MasterChef, предстои да разберем.