В последното предаване видяхме интересни ястия, концепции и оформилата се четворка, която тази вечер ще се бори за място на финала.
Лъчезара, Цветомира, Николай и Станислав ще трябва да покажат най-доброто от себе си, за да убедят журито, че трябва да се борят за наградата от 100 000 лв. и кулинарен курс в Le Cordon Bleu в Лондон.
Източник: bTV
Кутията на MasterChef този път ще бъде не една, а две. Разбира се, едната ще бъде за хоби-готвачите, а другата ще бъде поверена в ръцете на професионалистите. Андре Токев и главният готвач на неговия ресторант - шеф Иванов, Петър Михалчев и дясната му ръка - шеф Петков.
Източник: bTV
Те ще направят демонстрация на планиране, въображение, техника, комбинативност и самообладание. Ще разполагат с телешки мозък, козунак, бели аспержи, ягоди, лайм, козе сирене, горчица, грах и бейби спанак, както и с 30 минути.
Източник: bTV
Лъчезара, Цветомира, Станислав и Николай ще наблюдават от близо действията на менторите си, ще могат да опитат творенията им, а след това да изберат дали да ги повторят, променят или да приготвят нещо авторско, но със същите продукти.
Източник: bTV
Следващата задача пред полуфиналистите ще бъде истински кулинарен маратон. Те ще имат пълна свобода в избора на продукти и рецепти, като и времето ще бъде доста солидно - 2 часа и 15 минути, а победителят от кутията ще има още 15 минути бонус.
Ще могат да презентират ястието си във всеки момент, а след това ще се върнат да продължат, докато журито не прецени, че това, което са поднесли е достатъчно добро, за да ги изведе на финал.
Източник: bTV
Част от ястията, които хоби-готвачите ще приготвят са тарт с крем от сирена и морски дарове, терин от гъши дроб с карамел, говеждо бон филе с патешки дроб и сос от горски плодове, жабешки бутчета със сос от магданоз и пюре от чесън, свинско филе с гриловани аспержи, гъби и печен картоф.
В края на предаването ще разберем и кои ще бъдат тримата финалисти.