"Зелената книга" на Питър Фарели получи три награди "Златен глобус" и има пет номиниции за "Оскар". Филмът определено е един от най-добрите, които сме гледали в последната година, а българското участие в него беше още една много приятна изненада. Говорим за Димитър Маринов, който беше в ролята на виолончелиста Олег.

Снимка 405818

Източник: София Филм Фест

Маринов пристига в София, за да представи "Зелената книга" на София Филм Фест, освен това ще присъства на премиерата на новия филм на Лъчезар Аврамов "Снимка с Юки", в който също изпълнява значима роля.

"Стъпвайки на червения килим в Холивуд с такъв филм, искам да заявя на всички свои колеги и приятели, че светът на изкуството е за всички и има място за всички. Ако си достоен, можеш и искаш - пробвай! Няма нищо страшно. Поне 70% зависи от теб!", коментира участието си в "Зелената книга" Маринов.

Снимка 405820

Източник: София Филм Фест

Той очаква срещите с българската публика с нетърпение. "Със сигурност мога да кажа, че българската публика е значително по-критична и образована от американската. Образованието и интелекта на българите са много по-високи от по-голямата част на хората в Съединение щати - това не е тайна."

София Филм Фест ще се състои между 7 и 28 март