Остава около месец до старта на кулинарното предаване за професионални готвачи Hell"s Kitchen България, а кастингите са в разгара си.

До момента 1300 човека са заявили желание за участие, 400 от тях ще бъдат допуснати до финалните кръгове, но само 9 мъжe и 9 жени ще са крайните участници в предаването.

Статистиката показва числено превъзходство в полза на мъжете - 65% към 35% за жените.

Продуцентите на предаването споделят, че броят на жените-кандидатки за участие в Hell"s Kitchen България може да е числено по-малък от този на мъжете, но сред тях има наистина впечатляващи дами, които правят "от нищо нещо" и се смятат за напълно равностойна като умения и характер на професионалистите.

Дали шеф Ангелов ще направи изключение от правилото, че състезанието е само за професионални готвачи?

Сред останалите интересни факти преди старта, които продуцентите споделят, е и този, че един от кандидатите за Hell"s Kitchen България е човек, издигнал се от посредствен готвач в армията до шеф в ресторанта на световно известен хотел. Кой е той, ще научим в края на февруари.

Кастингите все още не са приключили, а крайната дата за записване е 28 януари. Hell"s Kitchen България стартира на 27 февруари от 21 ч по NOVA.

Hell's Kitchen стартира на 27 февруари

Hell's Kitchen стартира на 27 февруари

С шеф Виктор Ангелов в ефира на Nova