"То е меко и крехко... като топъл пай" - един от пичовете в "Американски пай" към главния герой относно жените.
"Бях доста луд на твоите години, но никога не съм го правил с... тестени изделия" - бащата на главния герой, около 15 минути и един полов акт с пай по-късно.
Много е важно да започна с дебело подчертаване на факта, че не съм нито шовинист, нито мачист, нито тесногръд невъзпитан примитив. Даже не съм и недоебал, въпреки че винаги може повече.
Много често ме питат защо за нежните създания от противоположни пол използвам не особено възвишеното "баница", та реших да отговоря. Филмът за пайовете излезна точно когато бях на 15 и бързо се превърна в култ за наскоро напъпилата ми сексуалност, заради която се бях превърнал в бъчва с шеметно препускащи хормони.
Наистина има много общо между жените и хлебните изделия - и без двете нито пиенето, нито яденето ти вървят. И двете стават все по-скъпи и некачествени. И двете са много вредни и водят до какви ли не проблеми. И без двете не можеш. Само че използвам битовотo и българско "баница", защото американски пай нито съм виждал, нито съм кусал, нито съм помирисвал.
И вие така, нали ?
Ето списък с най често срещаните по нашите земи "баници":
1. Блажна баница: добре запечена, с много сиренце, блажна. Като я гледаш крехка, със зачервена коричка, пръхкава и чакаща да бъде захапана, ти минават тутакси много нечестиви мисли. Ама, нейсе, обикновенно е много скъпа и не се намира лесно. Но си струва поне да я позяпаш.
2. Стандартна домашна баница: с купешки кори. Не й е спестено нито от яйцата, нито от сиренцето, нито от млякото, ала често или е много мокра, или много суха, или е прегоряла, или леко сурова. Както и да е, това е най-често употребяваната баница, така че си я обичаме. Наша, българска и родна, на една ръка разтояние и за всеки.
3. Мазна "софийска" баница: гадна. От клисаво тесто. Много мазна, с гранясали топчета по нея. Разбира се, ако има пънеж, той е от нискокачествена извара. Даже и хартийката й е втора употреба. Винаги може да ти "лепне" я газове, я киселини, я разтройство. Евтина, достъпна, на моменти сама ти се бута в ръцете, но не си струва - с такава не можеш нито да се наядеш, нито да се на****.
4. Баклава: Сладко. Екзотично. Криещо много рискове, щото може да е както произведение на кулинарното изкуство, така и отрова, втасала в нечий гараж. Рискът, разбира се, си струва - ако докопате оригинала, е много блажно. Само се пазете от диабет.
След тези ми писания има да бъда анатемосван и обкичван с етикети - знам. Но пък е забавно, а и доста вярно това, което написах. Жени, имате право да пишете каквото си поискате за тиквеници, тутманици и кроасани. Мъже, пожелавам ви приятно ядене. Пък ако успеете да намерите истински жени, а не тестени изделия - то значи сте щастливци :)
козелът
на 28.12.2010 в 08:02:30 #38най -ло6ото е 4е баниците и те все по-големи ментета стават ............съ6тото е и с тутманиците.........
spaska
на 14.02.2010 в 13:20:21 #377-та от ляво на дясно е интелигентна,внимава за кожата си,не я подлага на вредни влияния! Сигурен ли си ,че нея си избираш,едва ли е от идиотките ,по скоро е умно момиче, е доколкото може да се познае по отзад На мен бялото и отзад така ми изглежда.
ivital
на 04.06.2009 в 18:59:23 #36обичам банички, кой не обича....
Mickey77
на 20.05.2009 в 16:52:06 #35Ми,каквото си търсиш, това си намираш! Има мн жени,които са свестни, но явно ти си търсиш и си искаш "баници" ! Така ,като ти порезгледах блога, май доста недолюбваш жените. Не ти връзват, комплекси ли, що ли ? Или по-скоро в отношенията си с жените , си "типично балканско говедо" ?
Юлиан-3
на 19.05.2009 в 20:15:42 #34"След тези ми писания има да бъда анатемосван и обкичван с етикети" мммне.....след тези ти писания ще си пуснеш пак "Американски пай",ще приготвиш олиото и салфетките и......е.....прав си-това не е онова сирене от времето,когато беше на 15 години....
jdk
на 19.05.2009 в 11:12:40 #33Не мога да разбера какво е това неуважително отношение на този мъж към жените. Това в повечето случаи е характерно за източноевропейските мъже. Ами ако ние сме баници, то вие мъжете сте кебапи - къде прегорели, къде недопечени, просто наблъскани с прекалено много лук и хляб, или прекалено мазно и дебело с претенции за деликатес и специални клиенти. Сега след това сравнение може автора да разбере какво е да те сравняват с баница. А може просто автора както и моя дядо да си пада по баници. Лошо няма.
willycoyote
на 19.05.2009 в 09:11:55 #32На вниманието на всички баници, като не ви харесва статията не я четете, и не си давайте мазните мнения под нея! хи хи хих хи ....
theone
на 19.05.2009 в 08:17:00 #31Защото мъжете са тиквеници! Съжалявам, ама даже не съм прочела поредната глупост публикувана тук, но това беше първото, което ми изкочи в съзнанието като прочетах заглавието...Ама като гледам коментарите май и не си заслужава да се чете...
Miki
на 18.05.2009 в 17:29:48 #30Господа от нюза, Моля Ви, цензурирате и триете къде къде по-смислени неща от такива статии. Ако не уважавате себе си пускайки такива бълвочи, то поне нас уважавайте!
Arhangel
на 18.05.2009 в 11:07:58 #29На която и да го туриш няма да збъркаш
Gambit
на 18.05.2009 в 10:15:23 #28Пич култуво ти е сравнението. Много ме радва. Съгласен съм с теб. Трябва да сме настроени положително към баниците. Ма само като гледам колко сухи и прегорели баници има дето се опитват да те захапят.
kaloyanv
на 18.05.2009 в 07:20:31 #2722 или още интер, ела да ги видиш тук в Щатите какви са "сладурани" като ги погледна ми изтръпва гърба. Та нашите що годе мязат на нещо. Относно коментарите вие направо разсипахте автора, не съм виждал досега такъв голям процент негативни коментари. Направо рекорд, честито на автора с пожелание и занапред да е така добре приеман от широката публика
Uau
на 18.05.2009 в 06:51:25 #26Все пак да мислим позитивно като мъже.Автора е пич.Добре е съпоставил качествата в съвременната баница и днешната жена.Вече няма качество всичко е пари.
nono
на 18.05.2009 в 06:39:55 #25Смрадливи цървули се пробват в тая рубрика!
don
на 17.05.2009 в 21:47:16 #24Доста просташка статийка. Чак обидно става.
bravo
на 17.05.2009 в 19:22:03 #23Нюза, предлагам рубриката ви "Автора" да я прекръстите на "Мазохиста" - има ли една статия, под която да не се излива огън и жупел към бедния автор. Естествено, публикуващите не може да не са наясно за настроенията на форумната общественост, която явно търси някаква белетристика в един обикновен уеб сайт, и членовете на това общество са твърде щедри, когато дойде момент да се критикува, без те самите да притежават кой знае какви интелектуални или литературни качества в болшинството си. Чудя се как още има мазохисти, които доброволно да се излагат на убийствената злоба, която се лее от новия вид примат "бг форумец"? Явно им допада. То си е забавно де.
tranquiler
на 17.05.2009 в 15:02:51 #22Кофти опит да се направиш на остроумен! Нюза, кофти опит да се направите на "разбирачи"!
ostavime
на 17.05.2009 в 12:59:18 #21До автора на най-бездарната статия: Кой точно те пита защо им викат БАНИЦА и кой по дяволите използва това. Аз такъв не познавам. Автора, вместо да беше писал тази глупост, да беше си ударил една тъпанарка с изтръпналата ти от писане ръка. Глупак!!!
stg
на 17.05.2009 в 09:52:57 #20рядко гнусна статия, но за сметка на това тъпа
Uau
на 16.05.2009 в 23:46:27 #19Що за сравнение е това?Баницата не говори толкова много а чака да я изядеш.Не може да се сравнява една жена с храна особенно с баница или кифла.Това са традиционни печива.И двете съм ги ял във всяко голямо междучасие и по-приятно изживяване не съм имал в училище.Жената е проблем,тревога,неминуем скандал с нежелани и неочаквани последствия дори и нищо да не правите лошо все е така.Баницата е добра и върви с айрян а кифлата с кафенце или бозица и не се оплакват като ги ядеш а сякаш викат "още,още".