От разработчика на видео игри BioWare, който е подразделение на Electronic Arts, съобщават официално за старта на разработката на Mass Effect 2 - продължение на спечелилата редица награди през 2007 г. хитова игра Mass Effect.

За тези, които са я пропуснали, трилогията Mass Effect е игра от типа "ролеви шутър" и научнофантастично приключение, развиващо се в обширна вселена, изпълнена с опасни извънземни форми на живот и мистериозни, неизследвани планети.

В "мрачната" втора част злите армии на Сарен са победени току що, а хората, които се борят за свое място в Галактиката, вече са изправени пред още по-ужасна опасност, твърди официалната информация. 

Изпълнителният директор на BioWare д-р Рей Музука, който е и вицепрезидент на EA, обещава, че разработчиците ще надминат гейминг преживяването, което предлагат на геймърите в Mass Effect чрез още по-ожесточени боеве и разширени опции за избор на оръжие, както и чрез по-задълбоченото изследване на планетите.

Играта ще бъде "безкрайно пътешествие, наситено с изумителни обрати и неудържим екшън", като ще има и "силна, емоционално обвързваща история", твърди още Музука.

Според официалната информация, Mass Effect 2 ще се появи за PC и Xbox 360 в началото на 2010 г.

 Pcworld.bg