От футбол нищо не разбирам, а това, че ЦСКА не получава лиценз, ми е през… За да не се засегнат феновете, същото щеше да ми е с всеки български или чужд отбор.

Ще направя обаче едно упражнение, както по математика в училище.

Вземаме официалното прес съобщение на БФС и полагаме:

УЕФА = ЕС

ПФК ЦСКА София = България

БФС = българското правителство

лицензирането и допускането на ПФК ЦСКА София да участва в Шампионска лига на УЕФА за сезон 2008/09г. = достъпа на България до структурни фондове през 2008-2009 г.

клубове = държави

УЕФА не издава лиценз и не допуска ПФК ЦСКА София да участва в Шампионска лига на УЕФА за сезон 2008/09г. = ЕС спира финансирането на проекти в България през 2008-2009 г.

Ето оригиналния текст:

“Късно снощи се получи факс от УЕФА в отговор на официалното запитване, отправено от БФС с молба да бъде направено изключение и да бъде удължен срокът на ПФК ЦСКА София да представи нови документи и доказателства. Администрацията на УЕФА е разгледала всички представени документи във връзка с лицензирането и допускането на ПФК ЦСКА София да участва в Шампионска лига на УЕФА за сезон 2008/09г., както и изпратеното писмо от БФС. УЕФА ясно изразява своята позиция като подчертава, че трябва да бъде гарантирано еднакво и равнопоставено третиране на всички клубове и не могат да бъдат допускани изключения и да се дават отсрочки. Следователно УЕФА не издава лиценз и не допуска ПФК ЦСКА София да участва в Шампионска лига на УЕФА за сезон 2008/09г., като това решение е окончателно.”

А сега със заместване:

“Късно снощи се получи факс от ЕС в отговор на официалното запитване, отправено от българското правителство с молба да бъде направено изключение и да бъде удължен срокът на България да представи нови документи и доказателства. Администрацията на ЕС е разгледала всички представени документи във връзка с достъпа на България до структурни фондове през 2008-2009 г., както и изпратеното писмо от бълграското правителство. ЕС ясно изразява своята позиция като подчертава, че трябва да бъде гарантирано еднакво и равнопоставено третиране на всички държави и не могат да бъдат допускани изключения и да се дават отсрочки. Следователно ЕС спира финансирането на проекти в България през 2008-2009 г., като това решение е окончателно.”

Това засега е само упражнение, а Лупи по принцип е добър вълк със сменена козина.

http://grigorweblog.wordpress.com/