"Уолстрийт Джърнал" излезе с интересна статия относно разходите по StarCraft II на Blizzard. Според авторитетно издание, бюджета на играта е възлизал на малко над 100 милиона долара, но не се посочва източник на информацията.

Според статията, която цитира различни финансови експерти се очаква Activision Blizzard да излязат на печалба преди края на годината, тъй като се предполага бърза продажба на милиони бройки.

Самата игра на запад струва 60 долара, което означава че ще се необходими само около 1,7 милиона продадени копия за да излязат на печалба, като не се включват бъдещите печалби от силни пазари като Южна Корея и Азия.

Президентът на Blizzard Майк Мърхайм в интервю пред Уолстрийт Джърнал споделил, че с играта се надяват да привлекат играчи от World of Warcraft.

"С бетата на StarCraft II успяхме да привлечем доста млади играчи от WoW, които не бяха пробвали никога StarCraft, като се надяваме тази тенденция да се запази и дори да се увеличи."

Първата част на играта е сред най-добре продаваните, като за 12-те години, които е на пазара е продала над 11 милиона копия.