Всеизвестната от малки и големи игра Sonic отпразнува своята 19-годишнина и компанията-създател SEGA отбеляза събитието подобаващо.

Феновете на играта ще имат времето и възможността до 12 юли да създадат и качат клипове на YouTube, които показват любовта им към Sonic.

Записите ще бъдат оценявани по три критерия: творчество, усилия, и развлекателен елемент. За всеки от тях ще се дава максимално по десет точки, така че максималния брой точки е 30. Още пет бонус точки могат да бъдат отпуснати, ако видеото в YouTube е ударило рекорд по гледане.

Двама щастливци ще бъдат избрани за победители. Те ще бъдат удостоени с екскурзия за двама до Токио, където ще имат среща с екипа, който е разработил Sonic the Hedgehog 4 и ще поиграят на играта. Също така, участниците могат да спечелят два 32GB iPod touch пакета.

Промоциите на Sonic Rivals и Sonic Rivals 2 ще бъдат достъпни на PlayStation Network за 10 евра до 6-ти юли в САЩ и до 7-ти юли в Европа, а Sonic the Hedgehog 1 и 2, ще се продава за 3 евра в App Store на Apple.

Sonic the Hedgehog 4 ще бъде пуснат през есента за Xbox 360, the PlayStation 3, iPhone, и Nintendo Wii.