Sofia Architecture Week започва. Първото събитие от официалната подгряващата програма на най-големия международен архитектурен форум в страната е изложбата "Пренареждане" - фотоколажна селекция, дело на арх. Делчо Делчев, която представя колажни проекти-решения за градската среда на София на млади български архитекти, урбанисти и артисти. Изложбата ще бъде разположена пред паметника на Съветската армия, a нейното официалното откриване ще се състои на 12 октомври от 18:00 часа.

За да живееш в красив град, трябва да мислиш красиво. Воден от тази идея екипът на Sofia Architecture Week събра ударна група от визуални артисти, архитекти, урбанисти и дизайнери и им възложи да преобразят София в нови цветове и функционалност.

Резултатът е изложбата с фотоколажи, ко"Пренареждане", която представя смели, но реално осъществими проекти за промяна на градския пейзаж, забавни хрумвания и провокации. Обект на визуалната атака са ключови столични локации, занемарени пространства, екологични парадокси и градоустройствени недоразумения. "Пренареждане" открива техния потенциал да превърнат София в красив, дружелюбен и адекватен за живеене град.

Куратор на изложбата е арх. Делчо Делчев. Селектираните от него проекти са отпечатани върху платна от винил и ще се появят на мястото на бившата строителна площадка на метростанция "Софийски университет" - идеите на "Пренареждане" плъзват именно от точката, в която градът вещае промяна, търпи постоянна реконструкция и преосмисляне. Трябват му само малко добри идеи, видени от много хора с любов.