Поради определени икономически, психологически и всякакъв-друг-род-ически фактори реших, че ще сменям професията. Теглих му един тежък размисъл и ето поприщата, в които си се представям и мисля, че ще пасна като прано бельо на простор:

„ВОЛФ"/Чистота:

Винаги съм смятала, че едно нежно създание би придало колорит на тази организация. Понеже хората явно се разчувстват много по-лесно от цици, отколкото от еко пропаганди, смятам, че работата ми там ще бъде за благото на всички. Представете си ме с ефирна лятна рокля как крещя от оранжевия камион: „Боклукаааа, да го изхвърлиш или не, това е въпросът!". Истинска визуална наслада.

Хороскопи:

Днес скорпионите или ще се сбият, или ще „забият" (чшш, има си хас те да пропуснат). Везните ще срещнат старо гадже (неееее?!)... Рибите ще имат проблеми на работното място (само те обаче, другите 11 зодии да отдъхнат). И така нататък. Ако не ме бива да гадая звездите, мога да пробвам синоптични прогнози: „Днес или ще вали, или няма да вали". Лесно, нали?

PR:

С една мацка сме го измислили вече - ще открием агенция, която ще носи звучното име „Льох Man". Не ме разбрай погрешно, о человек. Името идва от идеята да представяме само и единствено рапъри. БГ засега, после може и световни величия като онова момче с дребните стотинки.

Бюро „Поемам вината ви":

Мисля, че лятото е адски плодотворен сезон за подобна дейност. Изневерили сте на жена си? Не се хабете да мислите оправдания като „Рускините са напористи" или „Облакът на никой не прощава". Аз ще поема вината ви! Срещу скромен хонорар, разбира се. Съгласна съм да съм виновна и за глобалното затопляне, за това, че сте на работа вместо на плажа, за измирането на динозаврите и прочее... Само трябва да съгласуваме тарифите.

Да измисля ваксина:

Срещу затъпяването, затлъстяването, умопомрачението, изхабяването... Срещу целия 21 век, ако може. Само, хм, не знам тази професия как се казва.

Психиатър: 

Виж, тази я знам. Ще кимам умно, ще казвам: „Разбиирааам" и най-важното - ще добавям: „Вие сте уникален случай". Така ще карам хората с проблеми да се чувстват поне една идея по-значими.

„Агениция за подбор на психопати":

Уникално добре се справям. Дори да не са достатъчно изперкали, когато ме намират, после задължително се плъзгат по наклонената плоскост. Към агенцията смятам да основа и клуб „Как да НЕ разкараме гаджето за 10 дни". Топ лекцията ще бъде: „Защо, когато решиш да затвориш вратата, той подлага крак на нея". В курса ще се наблегне на модулите „търпение", „разкаяние" и „неадекватни реакции". Само дето още търся клиенти, готови да платят за психопатите.

Магазин за проблеми:

Ако си нямате достатъчно, аз и в това съм насреща. Само сега, само веднага - на половин цена. Заедно с проблема ще получите и специален сертификат от „Master of Disaster".

Да стана изобретател:

...на нещо толкова ежедневно и тъпо изглеждащо, че чак гениално. Нещо като сламката, вилицата или щипката за пране например. Ама друго, че тези вече са ги измислили.

***

Разбира се, ако ударя на камък с гореизброените поприща, винаги остава вариантът да практикувам най-древната градска професия... за продавачка си мислех, между другото. Ако някой иска да ме менажира, да заповяда.