Здравейте, аз съм Хриси. Оттук-нататък ще ни се случва да се срещаме често, за да ви разказвам какво става в света на няколко момичета, които са много различни, но животът, видиш ли, ги събира.

Едната е певица, другата актриса, имаме дизайнер, модел и разни такива колоритни личности. Ще ви запозная с цветния живот на тези момичета, които препускат с токчетата си из града и си дирят мечтите. Ще видите и някои образи от българската сцена, които са ви до болка познати, но пък сега ще ги мернете и в друга светлина. Защото и те плащат сметки, и те ходят до магазина, макар че Димитричка от Перник си мисли, че като ходят от WC-то след тях мирише на рози. Е, не е така...

Това е част от моята история... или не точно. Всяка прилика с хора и събития е съвсем случайна.

*****

Хрониките на Хриси, Глава 1

Плоско или пищно? (за бюста става въпрос)

Забавен е момичешкият свят, в един момент косата ни е къса, в другия, ако поискаме може да се превърнем в братовчеда То от "Семейство Адамс''. Някой път, пък като излезем не можем да фокусираме нищо, защото миглите ни са по-големи от ветрилото на някоя гейша и чак ни правят вятър. Да живеят гримьорите! Ако поискаме може да се правим на фатални като си сложим такива нокти, че да заприличаме на орлици, което е нож с две остриета - или да подплашим мъжа, който сме си набелязали, или да си помисли, че сме голяма палавница.

Когато застанем пред огледалото в сладките ни главици постоянно изскачат въпроси като: "С мигли или без?'', "Да си сложа ли екстеншън?'', "Да бъда ли днес жената-вамп или пък да се докарам като Барби?'', но един от най-важните сред тази поредица е ‘'Да се преобразя ли на пищна мацка или да съм естествена?'', нещо като вечния въпрос ‘'Да бъда или да не бъда?''.

Ето това се питахме и ние с моите приятелки, докато пресушавахме последната останала бутилка вино от своеобразния ни домашен мини-бар. Да, доста кифленско, но дори и жените, които главно залагат на интелекта си (минута за реклама) и предпочитат вътрешната красота, стигат до тези въпроси, когато искат да се почувстват женствени.

Ето защо онази вечер и ние, опиянени от питието на Дионис, решихме да разискваме тази тема. Сиси сподели: "Когато бях с Алекс, той докосна Мери Кейт и Ашли и остана привидно доволен, след което аз му споделих, че това е визуална измама, уф че гадно!'', само за протокола, Мери Кейт и Ашли Олсън са двете прелести на моята мила дружка. "След като му споделих, че не са точно моите, той не се издаде с реакция, но на другия ден като се размислих, сигурно лошо му е станало като е осъзнал, че това са подплънки'', допълни Сиси.

Мда, тогава в главата ми избликаха множество спомени, в които съм имала кардинален проблем с малките ми Сю и Грейс. Не че не си ги обичам, но колкото и да съм пила боза, резултатът пак ме води до пухкавите сутиени, които имитират наличие на гърди. Бях чула, че растат до 23-годишна възраст, но аз все още си чакам ли, чакам. Спомних си един път когато бях с бъдещата си изгора и бях метнала на земята масивен сутиен, който ми помагаше в трудните моменти. Месеци, след като нещата между нас вече бяха факт, той ми сподели: "Когато станах сутринта и намерих това нещо, се зачудих дали другия път няма да открия и дупето ти на пода''.

Можете да си представите как се почувствах тогава. Изведнъж Дея влезе в стаята и прекъсна лутането ми из малките мръсни спомени от миналото. Първото, което ми се наби на очи беше долният й чифт очи. Ох, направо бих убила за такива бонбончета! Тогава, като по-голяма от нас и с по-големи... хмм, възможности, Дея седна и ни обясни концепциите си за женските гърди и тяхната големина. Призна ни, че е имала големи пречки заради двете си приятелки от долния етаж, но също така е била много облагодетелствана.

И наистина е така, понякога е доста трудно за жените с голям бюст, защото не са сигурни когато говорят с някой мъж дали той ги слуша или гледа в деколтето им. Но го има и другият момент. Ако е много заплеснат, може да му кажете, че е пълен идиот и той да не ви чуе. Само че в професията на Дея, е дори наложително да имаш пищни прелести, защото както знаете, българският зрител обича не само да слуша певиците, но и да зяпа прелестите им. Дея не е сред стандартните безмозъчни певачки, но все пак атрактивността е от значение за шоуто.

Тогава кое е по-добре за нас, малки или големи бонбончета и трябва ли да си ги избираме, спрямо сферата, в която се развиваме?

В днешно време вече всичко се избира като по каталог. Вече можем да изглеждаме като кукли, благодарение на пластиката или пък, ако нямаме тази възможност на помощ идва гримът или подплънките.

Само че, мили момичета, нека Хриси ви светне за нещо. Ако искате стойностен мъж, едва ли ще го спечелите с подплътено деколте или с тонове кит на лицето. Е, ако сте се насочили към българските мачовци, които хвърлят салфетки по главите на хората в някоя столична кръчма, даже е задължително да приличате на кукла, извадена от еротичен магазин. Аз например имах едно гадже, което изключително много държеше да ходя без капка грим. Даже се дразнеше като се наклепам като за карнавал, а аз му обяснявах, че понеже нали съм човек на изкуството приемам лицето си като платно.

Е да, ама на никой мъж няма да му е приятно, като те прегърне после бялата му тениска да е в цвят охра заради огромното количество фон дьо тен по фейса ти. След дълго проучване в тази насока, установих, че въпреки изпипания сякаш с фотошоп свят, в който живеем, истинските мъже искат истински жени и във физически, и във всеки друг смисъл. Дори имам един приятел, с когото редовно разискваме тази тема. Той е "фен на малките гърди'', както самият той се изразява.

Така че сладурчета, в крайна сметка, който ни харесва, ще ни хареса и с недостатъците ни, и независимо какви сте - актриси, певици, модели, медицински сестри, писателки, учителки - бъдете просто себе си, защото мъжете ви харесват.

Затова тази вечер преди да си сложите подплътения сутиен, се замислете, дали ако в бара забиете нещо, ще му е приятно сутринта да се събуди до чашките, пълни с подплънки или до красивата естествена мацка, която спи до него, без да цапа възглавницата с фон дьо тен.


Цункам ви,

Хриси