Компанията Bethesda Softworks обеща да пусне първия адд-он за играта си Fallout 3 още през януари 2009 година, предаде Лента.ру. В новия епизод на пост-апокалиптичната ролева игра, наречен „Operation: Anchorage", ще се разказва за освобождението на град от Аляска от китайските комунисти.

Адд-онът ще бъде достъпен само за притежателите на версиите за Xbox 360 и PC. Следващият адд-он е планиран още за февруари. Действието в „The Pitt" ще се развива в района на Питсбърг. През март ще излезе и „Broken Steel", която разрешава на играча да встъпи в „Братството на стоманата" (Brotherhood of Steel) и разширява сюжетната линия на играта. Стойността на адд-оните все още не е известна.

Освен това, през декември притежателите на играта за PC ще получат възможност безплатно да изтеглят официалния редактор G.E.C.K. (Garden of Eden Creation Kit), с който ще получат възможността да внасят изменения в играта и да създават собствени допълнения.

Част от адд-оните ще създаде самата Bethesda, но основната част ще създадат самите геймъри. По данни на разработчиците, след излизането на играта на 28 октомври, доходите от Fallout 3 надхвърлят 300 милиона долара, предаде БГНЕС.