Късно снощи Blizzard Entertainment обяви плановете си за петата гейминг конвенция BlizzCon, която ще се състои в Anaheim Convention Center в Анахейм, Калифорния на 22-23 октомври 2010 г. BlizzCon е празник за глобалните гейминг общности на игрите Warcraft, StarCraft и Diablo.

"BlizzCon ни предлага чудесна възможност да се срещнем с играчите и да споделим нашия ентусиазъм с едни от най-отдадените гейминг общности в света" - заяви съоснователят и изпълнителният директор на Blizzard Entertainment Марк Морхайм. "Предвиждаме да направим още едно страхотно шоу със забавления, състезания и най-актуалната информация за игрите на Blizzard Entertainment."

В допълнение към функцията си на сборище за гейминг общностите на Blizzard Entertainment, BlizzCon ще предложи на участниците възможност да се забавляват с:

- Достъп до предстоящите игри на Blizzard Entertainment;

- Дискусионен панел с разработчиците на Blizzard Entertainment;

- Съревнователни и обикновени състезания, в които играчите да проявят таланта си;

- Конкурси със страхотни награди;

- Мърчъндайз на игрите на Blizzard Entertainment;

Още вълнуващи дейности, които тепърва ще бъдат обявени.

Предишният BlizzCon се състоя в Анахейм през август 2009 г. Билетите за събитието се разпродадоха за броени минути, а някои от акцентите бяха обявяването на World of Warcraft: Cataclysm, разкриването на нов клас в Diablo III, първи публичен достъп до сингъл плейър кампанията на StarCraft II: Wings of Liberty и заключителен концерт с участието на рок легендата Ози Озбърн.