Подразделението на ЕА BioWare пусна демо за Mass Effect 2 в Xbox Live и PC, разработено така, че да спомогне за представянето на богатата вселена на играта на съвсем нови играчи.

Демото включва първите две мисии от играта и една допълнителна, които възлизат на общо 90 минути геймплей и разказват историята, превърнала Mass Effect 2 в една от най-любимите на критиката игри на всички време. BioWare издава демото със "Story-so-far" видео, озвучено от актьора Мартин Шийн, което обобщава изминалите събития и обратите в Mass Effect вселената.

BioWare обявиха днес, че играчите, които вече играят пълната версия, могат да си изтеглят допълнение, наречено "Overlord", което добавя пет нови зони и две нови постижения. Днес разработчиците издават и нова специална тема, вдъхновена от Омега, която ще бъде последвана от нови аватари за Xbox Live на 17 юни.

Със закупуването на ново копие на Mass Effect 2 играчите ще получат пълните преимущества на Cerberus Network - ин-гейм портал, поддържащ интереса на феновете към Mass Effect вселената чрез съдържание за изтегляне и новини.

Активирана специално за първите клиенти, закупили си втората част на играта, с код за еднократна употреба, съдържащ се в дистрибуторската и дигиталната версия на играта по целия свят, мрежата е осигурила на над милион членове на Cerberus Network ново съдържание без допълнително оскъпяване

Mass Effect 2 е разработена във версии за Xbox 360 и PC. Играта има рейтинг '18+' според PEGI.