Томас Сарасено е роден в Аржентина през 1973. Завършва архитектура, но богатото му въображение постепенно го отвежда в света на изкуството. В момента живее и работи в Германия.

Специализира се в изграждането на "постижими утопии" - макети на микросистеми, човешки общности и градове, които са разположени във въздуха и ако бъдат реализирани буквално ще позволят "свободното движение на хора и стоки" по света.

Една от най-известните му творби е дизайнът на летяща болница, за която вярва, че ще бъде особено полезна за раздиращата се от войни и глад Африка.

До 21 септември посетителите на десетата международна скулптурна изложба в Зонсбеек, Холандия, ще могат да видят най-новото произведение на Сарасено.

"Летящият парник" на Сарасено се състои от 32 пълни с хелий балона, един голям и 31 малки. В големия могат да бъдат отглеждани растения, докато малките осигуряват постоянна температура.

Диаметърът на парника е 10 м, а за посетителите е осигурена стълба с която да достигнат до носещата се между дърветата на холандския парк конструкция.